Betűméret: A A A

Lábsebészeti profil

lab01

Klinikánkon, az intézet megalapítása óta különleges érdeklődés van a lábbetegségek ellátása iránt. A lábbetegek ellátását kezdetben dr Bender György egyetemi tanár végezte, aki számos tudományos publikációval vett részt a hazai és nemzetközi tudományos életben is.
Általános, leggyakrabban előforduló lábbetegségeket klinikánk valamennyi orvosa kezel.
A lábsebészet fejlődésével külön részleg alakult 1995-ben mely fő szakmai tevékenységének a láb különlegesebb betegségeinek ellátását tekinti. A műtéti tevékenység a nem fertőzéses eredetű lábelváltozások korrigálását öleli fel. A ma már népbetegségnek tekinthető statikai eredetű előláb elváltozásokat a legkorszerűbb módszerekkel látjuk el. Külön figyelmet fordítunk az anyagcsere betegségekhez társuló lábelváltozások kezelésének is.
Az osztályt jelenleg dr Mády Ferenc egyetemi docens vezeti, aki a műtéti munka mellett heti egy alkalommal-pénteken a klinika ambulanciáján fogadja a lábbetegségben szenvedőket. Az ambulanciától rendszeresen kérnek más intézetek szaktanácsot-konzíliumot.
Az itt megjelenő betegek vizsgálat után szükség esetén műtéti előjegyzésre kerülnek.
A Lábbetegségek osztályának orvosai rendszeresen részt vesznek hazai és nemzetközi tudományos eseményeken, több publikáció is megjelent az osztály munkája nyomán.
A Lábbetegségek osztálya az egyetemi graduális oktatás mellett a szakorvos képzésben is részt vesz. A klinikánkon gyakorlatot folytató szakorvos jelöltek 2-3 hónapot ezen az osztályon is eltöltenek.