KÉZSZEBÉSZETI PROFIL

Klinikánkon 1965 óta működik szervezett kézsebészeti ellátás. Gyógyítótevékenységünk sokrétű:

az ujjak zsibbadásával, a kéz kisizmok sorvadásával járó csuklótáji ún. carpalisalagút szindróma illetve könyöktáji ún. cubitális alagút szindróma
különféle okból kialakult ínhüvelygyulladások, pattanó ujj betegség,DeQuervain Syndroma
a csukló és a kéz kisízületeinek fájdalmassága, gyulladása, kopása,nyeregízületi porckopás (artrózis)
a tenyérben lévő bőr alatti kötőszövet zsugorodásából adódó, az ujjakmozgáskorlátozottságát okozó Dupuytren-betegség
a kézen és a csukló körül előforduló ganglionok
daganatszerű elváltozások és valódi daganatok
sérülés után kialakult csukóizületi fájdalom
sajkacsonttörés, sajkacsont álízület
a csukló szalagos sérülései, porckopásai
rossz helyzetben gyógyult törések korrekciója a kézen és a csukló tájékon
a kéz használatát korlátozó deformitások

Jelenleg péntek délelőttönként 9 és 13 óra között működik kézsebészetiambulanciánk. A rendelést dr. Kaszap Balázs és dr. Hergár Luca végzik.

Ambulanciánkra friss háziorvosi beutaló, előzetes telefonos bejelentkezésszükséges.
Telefonszám: 06-1-209-3355
E-mail: kezsebeszet.ortopedia@semmelweis.hu

Kérjük, hogy az ambulanciánkra minden alkalommal hozzon magával minden olyan ambuláns lapot, zárójelentést és leletet, ami a kézproblémájával kapcsolatban hasznos információval szolgálhat. Kérjük, hogy hozza el a korábbi Röntgen, CT vagy MRI felvételeit is, melyeket vagy CD-re írva adnak ki a betegeknek a felvételt készítő radiológián, vagy pedig kulcsszóval védett online hozzáférést biztosítanak.

A hozzánk forduló betegeknek igyekszünk általában először műtét nélküli konzervatív terápiát javasolni (pl. sínezés, ortézisek alkalmazása, gyógytorna, gyógyszeres terápia, injekciózás, lézerterápia, stb.), ha ettől eséllyel várhatunk gyógyulást vagy a panaszok csökkenést. Amennyiben az Ön betegsége mégis műtéti ellátást igényel, előjegyzésbe vesszük. A műtétről, annak várható és lehetséges következményeiről az ambuláns vizsgálat során, illetve a műtét előtt részletesen tájékoztatjuk. A műtétek többsége nyílt feltárást igényel, de kézsebészetünk csuklóartroszkópia profillal is rendelkezik, így a fent felsoroltakon kívül kézséggel fogadunk csuklótükrözéses műtére szoruló betegeket is.

A műtéteket leggyakrabban nem altatásban, hanem helyi- vagy ún. vezetése sérzéstelenítésben végezzük. (Ez utóbbi azt jelenti, hogy a beteg a felkarba vagy a kulcscsont feletti területre a kart ellátó idegfonat köré kap érzéstelenítő injekciót az aneszteziológus orvostól.) A műtétet követően az ellátás típusától függően szükség esetén gipszsínt is felhelyezünk az operált végtagra.

A műtét után utasításokkal és zárójelentéssel ellátva bocsátjuk betegeinket otthonukba. A sebkötözéseket és a varratszedést az előre megbeszélt napokon a reggeli órákban végezzük.

Pácienseink betegállományba vételét a háziorvos intézi a műtétet követő napokban, ehhez a zárójelentéssel együtt fel kell keresni őt.