Betűméret: A A A

Kézszebészeti profil

Klinikánkon 1965 óta működik szervezett kézsebészeti ellátás. Kézsebészetünk kapacitása jelenleg évente több mint 600 kézsbészeti műtét elvégzését teszi lehetővé.
Szerda délelőttönként 9 és 13 óra között működik kézsebészeti ambulanciánk.

Gyógyító tevékenységünk sokrétű:

– az ujjak zsibbadásával, a kéz kisizmok sorvadásával járó csuklótáji ún. carpalis alagút szindróma illetve könyöktáji ún. cubitális alagút szindróma

– különféle okból kialakult ínhüvelygyulladások, pattanó ujj betegség, DeQuervain Syndroma

– a csukló és a kéz kisízületeinek fájdalmassága, gyulladása, kopása, nyeregízületi porckopás (artrózis)

– a tenyérben lévő bőr alatti kötőszövet zsugorodásából adódó, az ujjak mozgáskorlátozottságát okozó Dupuytren-betegség

– a kézen és a csukló körül előforduló ganglionok

– daganatszerű elváltozások és valódi daganatok

sérülés után kialakult csukóizületi fájdalom,       

sajkacsonttörés, sajkacsont álízület

– a csukló szalagos sérülései, porckopásai

rossz helyzetben gyógyult törések korrekciója a kézen és a csukló tájékon

– a kéz használatát korlátozó deformitások

miatt fordulhatnak hozzánk az ország minden részéről.

Kézsbészetünk csukló arthroscopos profillal is rendelkezik, így a fent felsoroltakon kívül készséggel fogadunk csuklótükrözéses műtére szoruló betegeket.

Ambulanciánkra: friss háziorvosi beutaló, előzetes telefonos bejelentkezés szükséges. Tel: 06-1-209-3355
Rendelési idő: 9:00-13:00 szerdai napon

Kézsebészeti rendelést végzik:  dr. Hetthéssy Judit

                                                                dr. Szakács Noémi

Amennyiben az Ön betegsége műtéti ellátást igényel, előjegyzésbe vesszük. A műtétről, annak várható és lehetséges következményeiről részben az ambuláns vizsgálatkor történő előjegyzésekor, részben pedig a műtét előtt részletesen tájékoztatjuk, igényei szerint.

A műtéteket – kivéve a kisgyermekek ellátását – nem altatásban, hanem helyi- vagy ún. vezetéses érzéstelenítésben végezzük. Ez utóbbi azt jelenti, hogy a hónaljárokba vagy a kulcscsontja feletti területre – a karját ellátó idegfonat köré – kap érzéstelenítő injekciót az anaesthesiológus orvostól.  A módszer előnye, hogy a műtét után orákon át fájdalmatlanságot biztosít az operált területen.

A műtétet követően a betegségtől és az ellátás fajtájától függően pihentető gipszsínt is felhelyezünk az operált végtagra, ezt előre egyeztetjük Önnel.

A műtét után utasításokkal és zárójelentéssel ellátva bocsátjuk otthonába. Varratszedésig amennyiben az operált kezet át kell kötni, ezt Klinikánk kézsebészeti kötözőjében a reggeli órákban, soron kívül végezzük el, így betegeinknek kötözésre sem a háziorvoshoz, sem a sebészeti szakrendelőbe nem kell menniük.

Betegállományba vételét azonban háziorvosa intézi, így a műtétet követő napokban a zárójelentésével együtt fel kell keresnie orvosát, vagy valakivel el kell küldenie a kórházi végzést. Varratszedésre a mütétet követő 7-12. napon kerül sor ambulanciánkon, a reggeli órákban soron kívül.

Amennyiben szükséges, Önt a kézbetegségek fizikoterápiás és gyógytorna kezelésében jártas, több évtizedes gyakorlattal rendelkező gyógytornász kolléganőhöz irányítjuk további ellátás céljából mindaddig, amíg a kívánt eredményt el nem érjük.