A kiégés fogalmáról már biztos hallottatok. Gólyaként még bele se gondol az ember, hogy a kiégés akár már az egyetemi évek alatt megtörténhet. Amikor a céljainkat tartjuk szem előtt, álmainkat váltjuk valóra, annyira elkötelezetten koncentrálunk a tanulásra, hogy észre se vesszük, hogy elhanyagoljuk azokat a dolgokat, amiket régebben szívesen csináltunk. Ilyen a kultúra és a sport, amik üde színfoltjai lehetnek hallgatói életünknek. Egyetemi éveink alatt tudatosan kell arra figyelni, hogy ezekre az elfoglaltságokra is kerítsünk időt. Egyetemünk szervezésében is számos program van ami nem a tanulásról szól, hanem a kultúra van a középpontban. Ilyen nagyszabású esemény a Gólyabál, a Nemzetközi Semmelweis Karnevál vagy a Semmelweis Tavaszi fesztivál.

A Gólyabál az egyik legelegánsabb esemény. A gólyákból ezen az estén Semmelweis Polgár lesz. A Nagyvárad téri Elméleti Tömb teljesen átalakul egy estére. Italpultok jelennek meg az előadótermek mellett, az aulában pedig egy hatalmas színpad ad otthont híres zenekaroknak és lemezlovasoknak. Ha valaki szeretné felidézni a szalagavató hangulatát akár keringőzhet is hallgatótársai előtt.

A Nemzetközi Semmelweis Karnevál már azért is különleges rendezvény, mert a magyar és a külföldi hallgatói szervezetek együtt váltják valóra. Ezen az eseményen a különböző kultúrákat isteni ételeiken keresztül ismerhetjük meg, melyeket külföldi hallgatótársaink készítenek el nekünk. A rendezvénynek mindig hatalmas sikere van, ezért javaslom, hogy ha valakit érdekelnek a különleges ízek, mindenképp vegye meg a jegyét időben.

A Semmelweis tavaszi fesztivál méltó köszöntése a tavasznak. A kétnapos eseményen diákok, vagy akár tanárok, összemérhetik tehetségüket. Egyéni, duett, csoportos, táncos, énekes és zenés fellépések is szoktak lenni.

A Medikus Zenekar megalakulása óta híres együttessé nőtte ki magát, ami nem csak az egyetem saját rendezvényein, de a külsős felkéréseknek hála, egyéb patinás rendezvényeken is gyönyörködteti hallgatóságát. Ha valaki örömzenélésre vágyik, akkor felveheti a kreditet érő szabadon választható tantárgyat, ami az improvizálásról, a zene szeretetéről és nem utolsó sorban a kikapcsolódásról szól.

A nagy hallgatótábor rengeteg tehetséges embert foglal magába. Azoknak a hallgatóknak, akiknek az újságírás, a fotózás, vagy egy lap megszerkesztése kelti fel az érdeklődését szintén lehetősége van kipróbálnia magát. A Hallgatói Önkormányzat kiadásában megjelenő Szinapszisban interjúk, egyetemi, egészségügyi és tudományos hírek mellett könnyedebb témák is teret kapnak.

Az iskolai szervezéseken kívül is remek lehetőségek vannak, ha kikapcsolódásról van szó. Egyetemünk hallgatói és dolgozói számos színházban és múzeumban részesülnek kedvezményben. Néhány példát sorolunk a teljesség igénye nélkül: Pesti Magyar Színház, Radnóti Színház, Vármúzeum, Óbudai Múzeum. Ha ezek közül kíváncsiak vagytok valamelyik részleteire, vagy érdekelnek a további kedvezmények, akkor az egyetem honlapján, a Hallgatóknak fül alatt tudtok informálódni.

További információk

További információk