Tantárgyak:
Egyetemünkön a testnevelés kötelező tantárgy az összes karon. Több lehetőségetek is van az aláírás megszerzésére.

A hagyományos testnevelés órákon a Testnevelési Intézet oktatói által tartott interaktív, 60 perces órákon vehettek részt a Zágrábi utcai Sporttelepen. A félévetek során ami 14 hétből áll, 9 alkalommal kell megjelennetek ezeken az órákon. Továbbá van lehetőségetek kiváltani a jelenlétet azzal, hogy a Rendezvény Bizottság és a Sportközpont által szervezett sportra kiélezett programokon részt vesztek, erről a lehetőségről minden rendezvény előtt tájékoztatunk majd benneteket!

Az edzés a másik formája az aláírás megszerzésének. Itt a tapasztaltabb sportolók jelenléte dominál, azonban a lelkes újoncok számára sem lehetetlen a bekerülés. A Medikus Kupára készülő csapatok edzéseire (kézilabda, kosárlabda, labdarúgás, röplabda, vízilabda) továbbá jégkorong, női labdarúgás, cheerdance valamint cheerleading edzésekre tudtok jelentkezni. Az edzések általában heti 2×90 perces elfoglaltságot jelentek.

 

Rendezvények:
A Hallgatói Önkormányzat Rendezvénybizottsága rengeteg sporttal kapcsolatos rendezvényt tartogat számotokra.

Medikus kupa: A legnagyobb sporttal kapcsolatos, több napos rendezvény melyben az ország 4 medikus egyeteme csap össze 5 sportágban (kézilabda, kosárlabda, labdarúgás, röplabda, vízilabda) és cheerleadingben. A meccsek nagyszerű hangulata, ultrák üvöltése, dobszó várható minden mérkőzésen, az este pedig kikapcsolódásként felfogható több száz fős, éjszakába nyúló bulizás. Sajnos az elmúlt két évben a kedvezőtlen járványügyi helyzet miatt elmaradt, azonban a 2021/2022-es tanévben várhatóan Szegeden megrendezésre kerül az esemény.
További képek a HÖK Facebook-oldalán

Őszi és Tavaszi Sportnap: A hallgatók több sportágban, saját csapatokat alakítva mérkőzhetnek egymással, egy kötetlen, kellemes hangulatú egész napot átívelő bajnokságban a Sporttelepen.

További képek a HÖK Facebook-oldalán

Beer-Pong Bajnokság: Az egyetem pár éve, igen nagy sikernek örvendő, egész félévet átívelő Beer-pong Bajnokság szervez a sebészi precizitású dobókézzel megáldott hallgatóknak. 2 fős csapatokat alakítva, előre meghirdetett helyen több asztalon folyik a bajnokság. A győztes csapat a bajnoki cím elnyerésén túl, értékes, a bajnokság nevéhez méltó ajándékban részesül.

NET Futás: Nagy hagyománynak örvendő megmérettetés, Budapest legmagasabb egyetemi épületének meghódítása. 22 emelet, 497 lépcsőfok szolgáltatja a kihívást.

Sportbajnokságok: Egész féléven át tartó bajnokságokat tervezünk számotokra foci és röplabda sportágakból. Amennyiben bármilyen egyéb sport bajnokságra nagyobb igényt látunk, azt is szívesen megszervezzük Nektek!

Darts Bajnokság: Egész féléven keresztül tartó Darts Bajnokságot szervezünk, ahol a legügyesebb Dartsosok, értékes nyereményekben részesülnek.

Jótékonysági futóverseny: Az egyetem klinikái számára jótékonysági futóversenyeket szerezünk, ezzel segítve a klinikák munkáját.

 

További információk

További információk