Az egyetemi évek során leghűségesebb segédeszközeink, vizsgaidőszakban akár alvótársaink is a tankönyvek. Mindenkinek megvan a saját preferenciája, ha tanulásról van szó. Vannak, akik szeretik saját könyveiket színesre festeni szövegkiemelővel, saját jegyzetekkel kiegészíteni a lap szélén. Vannak, akik csak a laptopjukat vagy tabletjüket használják és e-könyvekből tanulnak. És vannak akik szeretik felsőbb évesek könyveit “megörökölni”. Szerencsére egyetemünk lehetőségei mindenkinek megoldást nyújtanak a tanulás megkönnyítésére. A tankönyv vásárlásban nagy segítséget nyújtanak majd, gyakorlatvezetőitek és a felsőbb évesek, de pár hasznos információt a legfontosabb helyekről, ahonnan be tudjátok szerezni a könyveiteket, összegyűjtöttünk.

Medicina Kiadó
Boltok:
– az Üllői úton, a Klinikák metróállomásnál
(1091 Budapest, Üllői út 91./A)
Nyitvatartási idő:
Hétfő-Csütörtök: 9:00-17:30
Péntek: 9:00-15:30
– a Baross utcában, a FOCI épülete mellett
(1088 Budapest, Baross u. 21.)
Nyitvatartási idő:
hétfő – csütörtök: 8:30 – 17:00
péntek: 9:00 – 15:30

A könyveket online is be lehet szerezni e-book formában. A honlapon a tan- és szakkönyvek tárgyanként vannak válogatva. Ezeken felül életmódkönyveket, szakmai folyóiratokat és szépirodalmi műveket is meg lehet találni a boltokban illetve a weboldalon.
Weboldal: https://www.medicina-kiado.hu

A Semmelweis Kiadó mintaboltjai a Legendus Könyvesboltok
A könyveket személyesen a mintaboltokban vagy megrendeléssel is be lehet szerezni interneten, e-mailben vagy akár telefonon. A Legendus Könyvesbolt nem csak a Semmelweis kiadó könyveit árusítja, de akár a szikekészlet is beszerezhető onnan.
Bolt:
1089 Budapest, Nagyvárad tér 4., Aula (a Semmelweis Egyetem toronyépülete)
Telefon: 210-4408, 459-1500/56353 mellék
E-mail: info@semmelweiskiado.hu
Nyitvatartási idő:
hétfő – szerda: 9:00 – 16:00
csütörtök 9:00 – 18:00
péntek: 9:00 – 14:00
Weboldal: https://www.semmelweiskiado.hu

 

 

Az árban elérhetőbb használt könyvek vásárlása azon kívül, hogy környezetbarát megoldás, gyakran együtt jár a leghasznosabb kidolgozott tételsorokkal, tippekkel.

SOTE Piac Facebook-csoport
A már majdnem 8000 fővel bíró Facebook-csoport remek lehetőség, ha valaki nem zárkózik el attól, hogy használt könyvekből tanuljon. Ez a piac azonban nem csak a könyvek hirdetésének felülete, de különböző albérletek és egészségügyi álláslehetőségek is meghirdetésre kerülnek.

Jegyzetbörze
Minden tanév elején szeptemberben megrendezésre kerül a Nagyvárad tér Elméleti Tömbben a Jegyzetbörze, ahol használt könyveket tudtok venni, vagy egy sikeres szigorlat után megüresíthetitek polcaitokat könyveitek eladásával.

 

További információk

További információk