EKK – Egészségügyi Közszolgálati Kar
Dékán | Dr. Szócska Miklós

Egyetemünk egyik „legfiatalabb” kara, mely három intézet szoros kapcsolatával működik. Az Egészségügyi Menedzserképző Központ, a Mentálhigiéné Intézet és a Digitális Egészségtudományi Intézet, melyek a fentebb említett egységhez tartoznak.

Az Egészségügyi Közszolgálati Kar irányultsága alatt egyaránt érthetünk természettudományú és a társadalomtudományú orientációt is, ezen felül a hallgatók az alapképzés során megismerkednek orvostudomány, informatika szakterületekkel, amik kiegészülnek, szaknyelvi, jogi, etikai, menedzsment, pénzügyi, közgazdasági tudással is.

A kart sokrétűség jellemzi, ami erőteljesen megmutatkozik az oktatásban. Az óraadók között Semmelweis Egyetem oktatóin kívül, megtalálhatók az Óbudai Egyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem pedagógusai is. Ez a felállás a precíz és biztos tudás elsajátításához tökéletes alap.

Az egészségügyi szervező alapképzés hét féléves. Eleinte a gyakorlati órák két csoportban folynak, míg az elméleti órák „blokkosítva” összevonva zajlanak. Az első két félévben a stabil informatikai és orvostudományi alaptudás megszerzése a cél, későbbiekben az informatika egészségügyi vonatkozásaira és alkalmazásaira helyeződik nagyobb hangsúly, folyamatos gazdaságtani, menedzsmenti és matematikai ismeretekkel kiegészülve. Az évek során mindenki ugyanazokat a tárgyakat tanulja, függetlenül attól, hogy diploma után az egészségügy milyen területén szeretne elhelyezkedni.

Az EKK oktatói általában szakmájukban dolgozó szakemberek, így könnyebb, hitelesebb a hallgatóknak mindig naprakész és életszerű anyagokat átadni.

Fontos cél, hogy mindenki a legmagasabb színvonalú képzést kapja egyetemi évei során.

A hatodik szemeszterben egy rövidebb, a hetedikben pedig egy hosszabb szakmai gyakorlat van a tantervben, aminek során a hallgatók egészségügyi szolgáltató intézménybe vagy kórházba is elmehetnek.

Az alapképzés után lehetőség van mesterképzésre jelentkezni, akár a karon, akár másik egyetemen, így rengeteg opció van a továbbtanulásra egészségügyi és egyéb területeken egyaránt.

Kisokos:
Számítógép, számítógép, számítógép! Napjainkban a rengeteg digitalizáció miatt elég nehézkes számítógép nélkül élni, de EKK-s hallgatóként sokkal nagyobb szükség van egy laptopra, hiszen az informatikai tanórákhoz (amik elég nagy számban jelen vannak) elengedhetetlen kellék. Emellett rengeteg online tananyag is elérhető, amihez szintén nagy segítség egy jól működő készülék. Ezeken felül egy jobb számológép és függvénytáblázat is nagyon hasznos lesz.

Extra tipp: A matematika- és informatikatudás felelevenítése nagy segítségetekre lesz az első félév és vizsgaidőszak során.

Üdvözlettel,
Magyar Dániel Dávid
kari vezető

 

További információk

További információk