Az egyetem munkatársai által beadott védőoltások száma - 2022. december 04.
543883 Összes oltás

Osztály vezetője: Dr. Szabó Léna PhD egyetemi adjunktus (gyermekgyógyász, gyermekneurológus)

Részlegen dolgozó gyermekneurológus szakorvosok:

Dr. Dobner Ilona Sarolta (gyermekgyógyász, gyermekneurológus)

Dr. Liptai Zoltán Phd (gyermekgyógyász, infektológus, gyermekneurológus)

Dr. Herczegfalvi Ágnes PhD egyetemi docens (gyermekgyógyász, gyermekneurológus)

Dr. Filiczki Gabriella klinikai szakorvos (gyermekneurológus, rehabilitációs szakorvos)

Osztályvezető főnővér: Schmuck Anetta diplomás ápoló

Ezenkívül rezidensek, illetve a szakorvosképzésben résztvevő szakorvosjelöltek (gyermekgyógyászat, gyermekneurológia, neurológia szakvizsga előtt) dolgoznak az osztályon. 1 fő klinikai szakpszichológus is segíti még az osztály munkáját. A gyermekneurológiai osztály mellett jól felszerelt elektrofiziológiai laboratórium és ambuláns rendelés működik még. Az osztály 14 ággyal működik, és 8 nővér látja el a betegeket. Két nagyobb, és egy „baba-mama” szobában tudjuk elhelyezni a betegeket. Az édesanyák éjszaka a gyermekük mellett maradhatnak pótágyakon. Az osztályon belül helyezkedik el egy video-EEG monitorozó szoba. Az osztály újszülöttkortól 18 éves korig fogad betegeket, bármely neurológiai problémával (mozgás- beszédfejlődés késése, epilepszia, neuromuszkuláris vagy egyéb idegrendszeri betegségek, anyagcserebetegségek, stb) az ország minden részéből, és a határon túlról is.

Fő profil: neuromuszkuláris és neurometabolikus betegségek, epilepszia, fejfájás, pszicho-motoros, illetve mentális elmaradás, beszédfejlődési zavarok,. Több éves nemzetközi együttműködés és szakmai támogatással 2012. áprilistól több intézmény együttműködésével jött létre és fogadja a gyermek izombetegeket a „Budapesti Neuromuszkuláris Centrum”, melynek célja, hogy egységes szempontok alapján (Care-NMD-EU) történjék a betegek ellátása és gondozása. A betegek kivizsgálásában nagy segítség az MRI egyetemen belüli elérhetősége, ahogy az izomhisztokémia és egyes genetikai vizsgálatok is gyorsan hozzáférhetők.  Több évtizedes együttműködés van különböző genetikai és diagnosztikai laboratóriumokkal, ahol számos örökletes neuromuszkuláris betegség molekuláris genetikai vizsgálata történik és ennek alapján később a prenatális (magzati) diagnosztika is elvégezhető egyre több betegségben.

Gyermekneurológiai ambulanciánka hét minden napján, előjegyzés alapján fogad betegeket.

 

A Gyermekneurológiai ambulancián dolgozó szakorvosok rendelési ideje: 

  Nappal ill műszak 12. Rendelő  13. Rendelő
HÉTFŐ 09:00 -14:00 Dr. Szabó Léna Dr. Liptai Zoltán
09:00-15:00
KEDD 08:00-13:00 Dr. Herczegfalvi Ágnes Dr. Filiczki Gabriella
13:00-15:00   Dr. Liptai Zoltán
SZERDA 08:00-13:00 Dr. Filiczki Gabriella Dr. Liptai Zoltán
09:00-14:00
13:00-15:00 Dr. Herczegfalvi Ágnes  
CSÜTÖRTÖK 08:00-13:00 Dr. Filiczki Gabriella Dr. Dobner Sarolta
09:00-14:00
PÉNTEK 09:00-13:00   Dr. Liptai Zoltán

  

Klinikai neurofiziológiai laboratórium:

Két elkülönített helyiségben végezzük a neurofiziológiai vizsgálatokat.

Egy 16 csatornás és egy video EEG készülékkel ébrenléti-, spontán alvásos-, alvásmegvonásos- és video-EEG vizsgálatokat végzünk 1 fő elektrofiziológiai szakasszisztens segítségével.

A másik helységben lehetőség van vizuális és acusticus agytörzsi kiváltott válasz (BAEP+VEP) vizsgálatok kivitelezésére továbbá ENG/EMG vizsgálatok végzésére. Az elektroneurographiás és elektromyographiás vizsgálatok igen időigényesek és sok türelmet igényelnek a betegtől és a vizsgálótól egyaránt. A betegeket csak előjegyzés alapján tudjuk fogadni.

 

Az ENG/EMG Laborrendelési ideje:

CSÜTÖRTÖK 09:00-13:00 óra  Dr. Herczegfalvi Ágnes
13:00-15:00 óra Dr. Liptai Zoltán

 

Megkereséseiket fogadjuk a neurologia@gyerekklinika.com e-mail címen is.