A Semmelweis Egyetem minden évben részt vesz az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon, találkozhat velünk ott is!

AZ EGÉSZSÉGÜGYI KÖZSZOLGÁLATI KAR ONLINE NYÍLT NAPJA
2023. JANUÁR 27. 9:00

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. A programot Zoom-on keresztül tartjuk, melynek linkjét a regisztrációt követően automatikusan megküldjük az érdeklődőknek. Az online jelentkezés során lehetőség van előzetesen kérdéseket is beküldeni.

Regisztrálok

PROGRAM
09:00 Rektori köszöntő
A Semmelweis Egyetem Online Nyílt Napjának megnyitóján dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora köszönti az érdeklődőket.
09:05 Dékáni köszöntő, általános tájékoztató
Az Egészségügyi Közszolgálati Kar (EKK) rövid bemutatása, fókuszálva az egészségügyi szervező alapképzésre és az egészségügyi menedzser mesterképzésre.
09:35 Tájékoztató az egészségügyi szervező alapképzésről
A Digitális Egészségtudományi Intézet egészségügyi szervező képzésének bemutatása.
09:47 Alapozó tantárgyak ismertetése
A képzés mintatantervének és az alapozó tantárgyak részletes bemutatása.
09:56 A digitális egészségügy gyakorlati oktatása
Az alapozó tantárgyakra épülő fontos tantárgycsoport bemutatása, mely a hazánkban működő egészségügyi informatikai rendszereket ismerteti.
10:11 A digitális egészségügy helyzete és fejlődési lehetőségei
A digitális egészségügy jelenlegi helyzetének bemutatása mellett a eHealth-ben rejlő innovációk és az előtte álló dinamikus növekedési pálya részletes ismertetése.
10:26 Tájékoztató az egészségügyi menedzser mesterképzésről
2021 őszétől nappali munkarendben is elindult az EKK egészségügyi menedzser MSc képzése. A nagy múltú vezetőképzés ezáltal a kevesebb munkatapasztalattal rendelkezők és a friss diplomások számára is elérhetővé válik. Az előadás összefoglalja az egészségügyi menedzser mesterképzéssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, bízva abban, hogy felkelti azoknak az érdeklődését, akik a jövőben szívesen dolgoznának menedzsment területeken, szeretnének részt venni a hazai egészségügy fejlesztésében.
10:41 Hallgatói fórum
A csatolt előadások között interaktív beszélgetésre van lehetőség, a házigazda: Marosi Gergely szakmai irányító és a HÖK két hallgatója. Kötetlen beszélgetés keretében az egyetemi polgárrá válásról, a hallgatói élettel kapcsolatos lehetőségekről és kihívásokról lesz szó. Várjuk mindenki kérdéseit, hozzászólásait, tudjátok: nincs rossz kérdés, csak fel nem tett kérdés.