Újra várnak a szabadtéri programok

Magyarországon is egyre nagyobb teret hódít magának a kerékpározás mint szabadidő-, hobbi- és versenysport. Az elmúlt évek tapasztalata alapján folyamatosan nő az igény a minőségi kerékpárok iránt. A BIGBIKE-nál, ennek megfelelően (a gyermek kerékpároktól a felnőtt közép- és felsőkategóriás kerékpárokig) a kerékpárok színes palettájából választhat. Ezen felül az üzletben megtalálható minden, ami a kerékpározáshoz szükséges, különböző felszerelések és alkatrészek széles választékával várják a Semmelweis Polgárokat.

A BigBike Kerékpárszaküzlet és Szerviz címe: 1148 Budapest, Örs Vezér tere 18.

A Semmelwei Polgárok akár 10% kedvezményt is érvényesíthetnek a szrviz szolgáltatás, a teljesárú vagy akciós krékpárok, valamint az alkatrészek árából. A kedvezmény igénybevételének módjáért kattintson IDE.

A MAGYAR VASÚTTÖRTÉNETI PARK Európa egyik legnagyobb szabadtéri és egyben legelső, interaktív vasúti múzeumában a látogatók nemcsak nézhetik az ősi masinákat, hanem maguk is kipróbálhatják azokat. Utazhatnak nagymozdonyon, beülhetnek a Csajka sínautóba, hajtányozhatnak, fordítókorongozhatnak, vagy felülhetnek a lóvasútra. Kicsik és nagyok kedvence a kerti vasút, ahol izgalmas és változatos vonalvezetésen roboghatnak végig az utasok igazi kismozdonyok vontatásával. A Magyar Vasúttörténeti Park áprilistól november elejéig várja az egész napos, vasúti élményekkel teli kikapcsolódásra vágyó látogatóit. Állandó kiállításaik mellett évente több, tematikus és különleges programmal szolgálnak.

A Semmelweis Egyetem munkavállalói és családtagjai, a hallgatók és Alumni tagjai részére 20% kedvezmény a Vasúttörténeti Park mindenkor érvényes, általános belépőjegyeinek árából. A kedvezmény igénybevételének módjáért kattintson IDE.

A MECSEXTRÉM PARK Pécstől egy ugrásnyira, a város zajától mentes, tiszta környezetben, a lenyűgöző mecseki erdőségben található. A park számos élménnyel, játékkal és szórakozási lehetőséggel várja az érdeklődőket, áprilistól minden szombaton és vasárnap.

Nyitva tartási időben több tucat játékelem, így pl. 25 kocsiból álló 1050 méter hosszú Erdei bobpálya, különféle korosztályok számára alpesi kötélpályák, tiroli csúszók, x-jump gumiköteles ugrálók, lőszimulátor, 3D karika, hófánk csúszdapályák, beltéri-emeletes játszóház, rodeó bika, az udvari részen ügyességi elemekkel tarkított kalandvár, lábbal hajtható gokartok, kosárlabda pálya, mezítlábas tanösvény, kötélpiramis, ugráló domb, kicsik játszótere biztosítja az aktív kikapcsolódást.

A Semmelweis Polgárok 10% kedvezményt vehetnek igénybe az egyéni belépőjegy váltásakor. A kedvezmény igénybevételének módjáért kattintson IDE.

A Keszthelyi-hegység erdővel borított, dombokkal körülvett völgyében a kéktúra útvonal mentén elhelyezkedő DINO ÉS KALANDPARK (Rezi) visszakalauzolja a látogatókat azokba az időkbe, amikor a Földön még őshüllők éltek, akik nagyságukkal, erejükkel lenyűgözik korunk emberét, különösképp a gyermekeket. Mozgó, lélegző, élethű hangot adó dinok és különböző játékelemek találhatók a parkban.

A belépőjegy megvásárlásával egész nap korlátlanul használható játékok egyebek mellett:

 • kötélpályák minden korosztálynak (51 + 9 pályaszakasszal),
 • lecsúszó pálya,
 • 2 pályás biliárd foci (lábbiliárd),
 • gyermek mászófal,
 • mini golf pályák
 • és még számtalan egyéb játék
A Semmelweis Polgárok 10% kedvezményt vehetnek igénybe a mindenkori belépőjegy árából. A kedvezmény igénybevételének módjáért kattintson IDE.

Az öt és fél hektár területen kialakított VERESEGYHÁZI MEDVEOTTHON Közép-Európa egyetlen medveotthona, mely az Állatvédő Világszervezet (WSPA) és a Veresegyházi Önkormányzat összefogásával jött létre.

A medvék mellett negyvenöt farkas is lakik a medveotthonban. A vad falkának egy 120 négyzetméteres, közel másfél hektáros erdős terület biztosítja a természetes élőhelyükhöz hasonló körülményeket. A kézbarát farkasok külön kerítve, a nyugodtabb idős példányok a medvék területén, azokkal együtt élnek. Még sok más állatfaj mellett pedig itt tekinthető meg az ország legnagyobb oroszlán falkája.

A Semmelweis Kártyával rendelkezők kedvezményesen, a gyerek és nyugdíjas jegy árának megfelelő jegyárért látogathatják a medveotthont. A kedvezmény igénybevételének módjáért kattintson IDE.

Az ORCZY KALANDPARK már közel 10 éve vár mindenkit, aki szeretné egy kicsit megemelni az adrenalinszintjét a szabad levegőn! A park csaknem három hektáros, gyönyörű, zöld területen fekszik, ahol számos ügyességi, szórakoztató kalandpályán tehetik próbára magukat gyerekek és felnőttek egyaránt. Több, különböző nehézségi szintű kalandpálya közül választhatnak az érdeklődők, így garantáltan mindenki megtalálja a neki megfelelőt. Az Orczy Kalandpark évente többször vidám gyermekműsorokkal, kézműves foglalkozásokkal, arcfestéssel és még számtalan izgalmas programmal várja a látogatókat. 

A Semmelweis Polgárok 10% kedvezményt vehetnek igénybe a mindenkori belépőjegy árából. A kedvezmény igénybevételének módjáért kattintson IDE.

“NYOMOZZ VELÜNK!” játékai Magyarországon egyedülálló kiterjesztett valóság élményt nyújtó, mobil alkalmazáson futó komoly játékok, amelyek kiváló szórakozást, szórakozva tanulást biztosítanak életkortól függetlenül kisebb és nagyobb társaságok, családok, csapatok számára. Kültéri városfelfedező és kincskereső játékok mobilon, városi séták idegenvezető nélkül országosan több helyszínen.

 • Kinek? – 12 év felett bárkinek és mindenkinek, aki szeretné felfedezni az adott helyszínt másképp, aki kedveli a szabadulószobás rejtvényeket, rejtélyeket. Kiváló lehetőség csapatépítésre is kollégákkal, barátokkal.
 • Mit? – 2 órás feledhetetlen élményt 2-5 fő részére. Kiterjesztett valóság élményű városi nyomozós játékot. Közepes nehézségű túrát az adott helyszínen.
 • Hogyan? – biztonságos kártyás vásárlást követően 5 percen belül Android, iPhone mobil telefonon vagy Android és iPad tableten, folyamatos, de csekély, 20-40 MB adathasználattal. Nincs időpont foglalás, nincs időkorlát: a játék bármikor megkezdhető, szükség esetén megszakítható, bármikor folytatható. 
A Semmelweis Polgárok 25% kedvezményt vehetnek igénybe a szolgáltatás árából. A kedvezmény igénybevételének módjáért kattintson IDE.  

A MARGITSZIGETI SZABADTÉRI SZÍNHÁZ hazánk legnagyobb, legimpozánsabb szabadtéri játszó helye, a 2024 évadban ismét egy nagyon színes repertoár állított össze, számos világsztárral. A színház idén május 19-én, a Mária Evangéliuma c. rockoperával nyitja meg kapuit. A nyár folyamán olyan magyar és nemzetközi előadókkal találkozhatnak, mint a COTTON CLUB SINGERS & HOT JAZZ BAND, NEMANJA RADULOVIC hegedűművész, a NEMZETI FILMHARMÓNIKUSOK vagy a BOBAN MARKOVIC ORKESTAR. A jelenleg elérhető programok listája folyamatosan bővül. 

A Semmelwei Polgárok 20% kedvezményt érvényesíthetnek a mindenkori jegyárból. A kedvezmény igénybevételének módjáért kattintson IDE.

Ingyenes programlehetőségek

Semmelweis Családi és Sportnap


Ingyenesen látogatható budapesti múzeumok 

Díjtalan belépés: 

Minden hónap harmadik szombatján ingyenesen látogatható 18 év alatti gyermek(ek)kel:

Minden hónap utolsó szombatján ingyenesen látogatható 18 év alatti gyermek(ek)kel::

Minden hónap első vasárnapján ingyenesen látogatható 18 év alatti gyermek(ek)kel:

+1 Budapesthez közeli lehetőség
 • Minden hónap 4. vasárnapján ingyenesen látogatható a Szentendrei Skanzen a 18 év alatti személyt kísérő legfeljebb két hozzátartozó számára).

Ébredjünk a természettel

A Semmelweis Egyetem segít az életmódváltásban!

A Semmelweis Egyetem egyik fő célja az egyetemi polgárok egészségi állapotának és egészségmagatartásának a javítása. A Családbarát Egyetem Program keretében az Egészségfejlesztési Központ szakemberei DIETETIKAI TANÁCSADÁS biztosítanak. 

Az első tanácsadás során a szakemberek felmérik egészségi állapotát, majd egy komplex egészségtervet állítanak össze. Ez tartalmazhat táplálkozási tanácsadást, étrendtervezést, konzultációs lehetőséget okleveles táplálkozástudományi szakemberrel, továbbá egyéni vagy csoportos mozgásprogramot is.

A konzultációra online és személyesen is lehetőség van, a bejelentkezéshez kattintson a preferált tanácsadási formára.


A PREVENCIÓS SZAKRENDELÉS komplex módon kezeli a munkavállalók életmóddal kapcsolatos céljait!

Az egyetem munkavállalói és hallgatói számára szeptemberben megnyitotta kapuját az ország első prevenciós szakrendelése a Semmelweis Egyetem Szakrendelő Intézetében, a Népegészségtani Intézet szakembereivel együttműködve.

A prevenció, azaz a betegség megelőzés mindazon orvosi és nem orvosi egészségügyi eljárásokat, életviteli módokat jelenti, amelyek célja a betegségek megelőzése, korai felismerése és a szövődmények kialakulásának megelőzése. A prevenciós szakrendelés során az olyan életmódbeli komponensek fejlesztésén van a hangsúly, mint a rendszeres mozgás, egészséges táplálkozás vagy akár dohányzásról való leszokás.

A Semmelweis Egyetem Szakrendelő Intézetének és Népegészségtani Intézetének szakemberei ún. motivációs interjú segítségével térképezik fel a páciensek célkitűzéseit. A motivációs interjú egy olyan tanácsadási forma, amelyben a páciens meghatározza, hogy milyen életmódbeli területtel szeretne foglalkozni, illetve eldönti, hogy a kitűzött célt hogyan kívánja elérni.

Várjuk azon Semmelweis Polgárok (hallgatók, munkatársak) megkeresését, akik szeretnének szakértői segítséget életmódjuk fejlesztéséhez! A tanácsadás személyesen vagy online is megvalósítható. 

Bejelentkezés: csaladbarat@semmelweis.hu


Csatlakozzon Ön is az AYCM programba!

Az All You Can Move SportPass egy multifunkciós sportbérlet, amivel munkatársaink a normál uszoda/fitnesz/jógabérletek töredékéért tudnak rendszeresen és változatosan sportolni szinte bárhol Magyarországon.

Ízelítő a mozgásforma-kínálatból: fitness, cardio, számtalan csoportos óra (TRX, zumba, hot iron, gerinctorna, pilates stb.), jóga, úszás, tánc (hastánc, rúdtánc, társas, latin stb.), gyógytorna, tenisz, squash, ketrecfoci, ping-pong, evezés, küzdősportok, golf stb. Nyáron a strandok (pl. Lupa Beach) és balatoni/velencei-tavi elfogadóhelyek sokasága várja… Különlegességek: trambulinpályák, víz alatti hoki, lövészet, lovaglás, baltadobálás, szabaduló szoba stb.

Az egyetem az első 600 jelentkező számára havonta 3.000 Ft-tal támogatja a sportolást.

További információért kattintson IDE!


Mit együnk tavasszal?
Szezonális zöldségek és gyümölcsök

A tavasz közeledtével a friss zöldségek, gyümölcsök beszerzése sokkal könnyebb, ráadásul szervezetünk is jobban kívánja ezeket a táplálékforrásokat.

Tavaszi zöldségek:

hónapos retek, fejes saláta, karalábé, medvehagyma, újhagyma, újburgonya, petrezselyem, római saláta, sárgarépa, snidling, sóska, spárga, spenót, zöldborsó, zöldhagyma

Tavaszi, kora nyári gyümölcsök:

eper, cseresznye, málna

Felkészülés a nyárra

Érdemes már most megtervezni a nyaralást, illetve a nyári szünetben a gyrmekek felügyletét!

A Családbarát Egyetem Program keretében már két éve nagy sikerrel szervezünk meg nyári táborokat munkatársaink gyermekei számára. Tavaly a sport-, és művészeti táborok mellett tematikus turnusokon, így informatikai, olvasóvá nevelési, angol vagy német és egészségnevelési táborban is részt vehettek a gyerkőcök. Idén sem lesz ez másképp! Az egyetemi szinergiáknak hála 2024-ben hat héten keresztül, hétféle táborhoz csatlakozhatnak az általános iskolás gyermekek. 

 • Két hét sporttáborral kezdjük meg a vakációt, 2024. június 24-től.
 • Ezt követően, július 8. és 12. között NÉMET vagy INFORMATIKAI tematikus táborban vagy NAPKÖZIS táborban tölthetik a gyerekek a szünetet.
 • Július 3. hetében EGÉSZSÉGTÁBORba invitáljuk a fiatalokat, majd ANGOL tábor és NAPKÖZIS tábor veszi kezdetét július 22-én
 • Zárásképp július 29-től ZÖLD táborban szerezhetnek új, hasznos ismereteket a gyerekek.
A táborokba április 10-én nyitjuk meg a regisztrációt. Először a Családbarát Egyetem Központ Facebook oldalán tesszük közzé a jelentkezési felületet, majd április 12-től honlapunkon is. Kövessen be minket, nehogy lemaradjon a táborokról!

A korábbi táborok fotóit, videóit ITT tekintheti meg!