A védjegy fogalmával szinte mindenki találkozott már, azonban az kevésbé közismert, hogy egy szervezet, esetünkben a Semmelweis Egyetem kezében marketing eszközökként is funkcionálnak. Az egyetemmel kapcsolatban állók (munkavállalók, hallgatók, páciensek, partner-intézmények, beszállítók) számára egy-egy megszerzett védjegy „garanciális” funkcióval rendelkezik, hiszen a különféle védjegyekhez különböző minőséget társítanak:

• Ezek a jelzések hatékony kommunikációs eszközt jelentenek, üzenetet közvetítenek az egyetem értékeiről.

• A védjegyek megszerzésével a Semmelweis Egyetem márkaértéke nő, mely közvetve az elégedettség növekedésével is jár.

• A védjegyekhez nemcsak egyediség és különlegesség, de kiváló minőség is társul, hiszen a megszerzésükhöz előre meghatározott, összetett szempontoknak kellett megfelelni.

• Az employer branding eszközeként is működik, hiszen a munkavállalókban és az egyetemmel kapcsolatban állókban pozitív érzéseket keltenek. A védjegyek vonzóbbá teszik az egyetem által kínált munkalehetőségeket, és segítik meglévő munkatársak megtartását, a kötődés és a lojalitás kialakítását.

A Családbarát Egyetem Központ célul tűzte ki évente több különböző, a munkáltatói márkát építő védjegy megszerzését, hiszen nem elég jónak lenni, jónak is kell látszani. A már elnyert védjegyeink is mutatják azt a meggyőződésünket, hogy a munka és a magánélet nem egymást kizáró, hanem egymást erősítő tényezők az egyéni kiteljesedésben. Hisszük azt is, hogy a családi életben kiegyensúlyozott munkavállaló az elkötelezettségével a Semmelweis Egyetem sikeréhez is hatékonyabban járul hozzá. A családbarát szemlélet a munkavállalók hosszútávú megtartásában segít, a munkaerőpiacon pedig versenyelőnyt biztosít.

Védjegy megnevezése kép

letölthető
formátum

hatály

Családbarát Munkahely

magyar logó

angol logó

2025.

Családbarát Munkahely-
2020.

színes logó

szürke logó

nincs

Családbarát Egyetem

logó

nincs

Legjobb Női Munkahely

logó 2025.

Szerethető Munkahely –
nagyvállalat kategória – 2022.

oklevél nincs
Helloklimax Munkahely – 2023. logó nincs
Az Év Felelős Foglalkoztatója – 2023. logó nincs
BeneFit Prize – Alapítói különdíj – 2023.  logó nincs
BeneFit Prize – Családbarát különdíj – 2023. logó nincs
A #mutiholdolgozol pályázat fődíja – 2023. oklevél

nincs

Szerethető Munkahely –
nagyvállalat kategória – 2023.
logó

nincs

Legjobb Női Munkahely – 2022.
(II. helyezet)

logó