Több mint színház, Élmény!

A Margitszigeti Szabadtéri Színház gazdag és felejthetetlen élményt kínál az idei nyárra!

Kedvezmény

20% kedvezmény a jegyárból személyes vásárlás esetén Semmelweis Kártya felmutatásával, online vásárlás esetén a SEM20 kuponkód használatával.

Egy előadásra korlátlan darabszámú kedvezményes belépőjegy vásárolható a kuponkóddal vagy a kártyával.

Világsztárok, a hazai legjobbak, ragyogó zenei tehetségek a klasszikus és pop színpadokról, látványos show elemekkel készülő koncertek, színházi, opera-, balett-, operett- és musical bemutatók!

Hogy kikkel találkozhat a Margitszigeten a nyáron?

Már kezdésként két világhírű produkciót élvezhet a közönség! A SUKHISHVILI Georgiai (grúz) Nemzeti Táncegyüttes tagjai olyan „eszement” táncművészek, akik akár arra is képesek, hogy egy óriási ugrás után térdre érkeznek meg a padlóra. Az ő produkciójukat szintén egy valódi kuriózum követi majd. A Margitsziget csodavilágában kicsik és nagyok egyaránt átélhetik a lenyűgöző film-zene-koncert varázslatot, hisz a 65 millió évvel ezelőtt kihalt dinoszauruszok világát felélesztő Jurassic Parkot HD minőségben láthatják majd óriásvásznon, élő szimfonikus zenekarral, John Williams ikonikus filmzenéjével, melyet a MÁV Szimfonikus Zenekar előadásában hallhatunk.

Júniusban érkezik a Margitszigetre a nemzetközi hírű virtuóz, Daniel Lozakovich, akit csodagyerekként tartottak számon, ám mára az egyik legizgalmasabb játékú hegedűművész lett és a világ legnagyobb színpadain arat hangos sikereket. Lozakovich fenséges muzsikálása teszi majd igazán varázslatossá a 2023-as év klasszikus zenei nyitókoncertjét, melyet évről-évre a Nemzeti Filharmonikus Zenekarral közösen álmodik meg a színház.

A Margitszigeti Színház évről-évre világhíres operasztárokat hív Operagálájára. Idén két olyan hang érkezik, amely eléri a csillagokat! Pretty Yende és Nadine Sierra szopránját Párizs, New York, London, Bécs kiemelt operaházai után Budapesten is élvezheti a közönség. A Golden Age Operagála repertoárján Verdi, Bellini, Rossini ismert dallamai mellett olyan népszerű dalok kerülnek repertoárra, mint az „I feel pretty” a West Side Storyból.

A műfaj szerelmesei, a tavaly hangosan ünnepelt Attila operabemutató után, idén is hatalmas élménnyel gazdagodhatnak. A különleges látványvilággal és rendezéssel színre vitt előadás – a nagy sikernek köszönhetően – 2023-ban is színre kerül.

Idén Petőfit ünnepeljük, így a Margitszigeten sem maradhat el a nagy költőnk életének jelentősebb pillanatait bemutató Szabadság, szerelem! című előadás a Magyar Nemzeti Táncegyüttessel.

A musical műfajának rajongóit sem hagyja a színház élmény nélkül. A Báthory Erzsébet opera-musical, a Margitszigeti Színház és a Kolozsvári Magyar Opera közös produkciójaként, neves főszereplőkkel. A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházzal közös szabadtéri bemutató pedig egy népszerű operett lesz. A Luxemburg grófja Szente Vajk rendezésében, sztár szereplőgárdával kerül bemutatása júliusban. Az évadot is egy musical zárja majd az Ég tartja a földetErzsébet, a szerelem szentje.

Sokunk kedvenc bulis dalát, a Bamboleot is elénekelhetik a nézők ezen a nyáron közösen a Margitszigeten, hisz a Chico & the Gypsies egy hamisítatlan világzenei koncert-showt ígér. A könnyed kikapcsolódást szeretőket további koncert-show is várja: hazánk legnépszerűbb dívája, a finom nőiességéről ismert énekesnő, Zséda lép színpadra a szabadtérin.

Szerelem, érzékiség, szenvedély, azaz a Rómeó és Júlia balett, az örök klasszikus. A Prokofjev zenéjére készült balett, most új rendezésben, kirobbanó energiákkal kerül színre a Maribori Balett előadásában a Margitszigeten.

És továbbra is tánc! TANGO WITH THE STARS! Az ország legnépszerűbb, a Tv képernyőről megismert versenytánc bajnokai, Astor Piazzolla, a tangó királyának műveiből álló esten varázsolják el a közönséget.

Dolhai Attila 20 éve van színpadon. A népszerű színész, énekes épp 2003-ban a Mozart! musical címszerepével került be a köztudatba és ez hozta meg számára a máig tartó sikert. Az elmúlt 20 év legfontosabb szerepei, állomásai, dalai és saját zenekarának szerzeményei színesítik majd a Best of Dolhai produkciót, melyben neves sztárvendégek is feltűnnek majd.

És a nagy nevek sora még nem ért véget!

Idén a „HANG”, Frank Sinatra legnagyobb slágereit is eldúdolhatjuk a Cotton Club Singers énekeseivel. Caramel pedig már régóta visszatérő vendég a Margitszigeten. Koncertjén a régi kedvencek és az új, rádiós slágerlistákat vezető szerzemények mellett részletek hangzanak el Mesterkód című musicaljéből. A 100 Tagú Cigányzenekar a klasszikus zenei művek mellett tradicionális magyar cigánymuzsikát és nótát játszik, a műsor lenyűgöző és megunhatatlan.  A margitszigeti nagyszínpadon különlegesség, hogy teljes számban lépnek fel.

A régi visszatérők sem maradhatnak el, így érkezik majd Geszti Péter a Best of Geszti produkcióval, Fenyő Miklós a legnagyobb slágerekkel és a Budapest bár is a számos remek énekest felvonultató hagyományos nyárzáró koncertjével.

JegyVÁSÁRLÁS