Gyermekfogászat

A nyári szabadságolásokra tekintettel, a gyermekfogászati szűrés május 28-ig érhető el, legközlebb szeptemberre tudnak időpontot foglalni. 

A Semmelweis Egyetem Gyermekfogászati és Fogszabályozási Klinikáján 2024. március 5-én elstartolt a családbarát gyermekfogászati szűrés

A szűrési alkalmakra március 5-től kéthetente 8-14 óráig, félóránként jelentkezhetnek be a munkatársak, gyermekeikkel. 

Mit kell tenni a fogorvoshoz látogatás előtt?

  • Foglaljon időpontot online!
  • Tájékozódjon a szűrés helyszínéről: a parkolási lehetőségekről, a közösségi közlekedés közeli megállóiról. Helyszín: Gyermekfogászati és Fogszabályozási Klinika (1088 Budapest, Szentkirályi utca 47.)
  • Ne felejtsen el gyermeke az időpont előtt alaposan fogat mosni. 
  • A vizsgálatra hozza magával gyermeke TAJ-kártyáját és lakcímkártyáját!
  • A szűrést követően kövesse az orvos utasításait!

ONLINE FOGLALÁS

A gyermekfogászati szűréssel kapcsolatban korábban megjelent cikkek ITT és ITT érhetők el.

Gyermekpszichiátria

Az élet minden szakaszában fontos a mentális és érzelmi egészség, de különösen érzékeny időszak a gyerekkor. A gyermekek lelki jóléte kiemelkedő fontosságú a fejlődésük, társadalmi beilleszkedésük és kiegyensúlyozott felnőttkoruk szempontjából.

A gyermekpszichiátriai szakrendelés, mely a legújabb családbarát egészségügyi szolgáltatás, 2023. novemberétől érhető el a Semmelweis Polgárok gyermekei számára. Hisszük, hogy a szakrendelés elindítása hatalmas előrelépést jelent a munkatársak és hallgatók gyermekeinek mentális egészség-támogatásában.

De mit is jelent pontosan a gyermekpszichiátria, és milyen esetekben segíthetnek a szakemberek?

A gyermekpszichiátria olyan orvosi szakterület, amely a gyermekek és serdülők mentális zavarainak diagnosztizálásával és kezelésével foglalkozik.

Gyermekkorban gyakran jelentkeznek olyan különböző pszichés problémák, mint a szorongás, depresszió, figyelemhiányos hiperaktivitási zavar (ADHD) vagy autizmus spektrumzavar. Ezek a zavarok befolyásolják a gyermek tanulását, kapcsolatteremtési készségeit és általános életminőségét. A gyermekpszichiáterek segítenek a gyerekeknek és családjuknak azonosítani, megérteni és kezelni ezeket a nehézségeket.

Rendelési idő: keddenként 9-10 óra 

Helyszín: Gyermekgyógyászati Klinika (1083 Budapest, Bókay János u. 54.)

A szakvizsgálatot Dr. Várnai Nikoletta, a Gyermekgyógyászati Klinika, Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Osztály főorvosa végzi el.

Előzetes bejelentkezés szükséges!

Bejelentkezés: hétfőnként 9-10 óra közt várják a szülők telefonhívását (Vajkainé Lakatos Anna – 06-1-334-3186/52785)

A bejelentkezés során előszűrést végeznek szakemberek: felmérik, hogy a pszichiátriai szakrendelés foglalkozási körébe tartozik-e a szülő által jelzett probléma, a fenálló tünetek súlyosságát mérlegelve ajánlanak időpontot. 

A témában megjelent korábbi cikket IDE kattintva olvashatja el.