A Magyar Vasúttörténeti Park Európa egyik legnagyobb szabadtéri és egyben legelső, interaktív vasúti múzeumában a látogatók nemcsak nézhetik az ősi masinákat, hanem maguk is kipróbálhatják azokat. Utazhatnak nagymozdonyon, beülhetnek a Csajka sínautóba, hajtányozhatnak, fordítókorongozhatnak, vagy felülhetnek a lóvasútra. Kicsik és nagyok kedvence a kerti vasút, ahol izgalmas és változatos vonalvezetésen roboghatnak végig az utasok igazi kismozdonyok vontatásával.

Több mint 100 vasúti járműkuriózum parkol itt, közülük ötven ritka mozdony, vasúti jármű: sínautók, kézi-és motoros hajtányok, mérőkocsi, gőzdaruk, hóekék, hómaró gépek és egyéb különlegességek, a legszebbek, a legértékesebbek összegyűjtve. A járműállomány az 1870-es gőzmozdonyoktól a nagyteljesítményű villamos mozdonyokig mutatja be a vasút fejlődését. A járművek jelentős része ma is üzemképes, melyekkel a MÁV Rail Tours Kft. belföldi és külföldi nosztalgiautazásokat szervez.

A szép parki környezetben megpihenhet a fáradt látogató, a gyerekeknek biztonságos játszótér szolgál a maradék energiák levezetésére. A Park területén több étkezési lehetőséget is találnak a vendégek. 

A Magyar Vasúttörténeti Park áprilistól november elejéig várja az egész napos, vasúti élményekkel teli kikapcsolódásra vágyó látogatóit. Állandó kiállításaik mellett évente több, tematikus és különleges programmal szolgálnak.

A kedvezmény mértéke és felhasználási módja:

A Semmelweis Egyetem munkavállalói és családtagjai, a hallgatók és Alumni tagjai részére 20% kedvezmény a Vasúttörténeti Park mindenkor érvényes, általános belépőjegyeinek árából.

A kedvezmény a kiemelt (pl. Gyereknap, Mikulás rendezvények) és a külső szervezésű rendezvényekre nem érvényes.

A kedvezményt a belépőjegy megvásárlásakor, a Semmelweis kártya felmutatásával lehet érvényesíteni. Egy azonosító felmutatásával az adott vásárláskor összesen maximum 10 darab jegyre érvényesíthető a kedvezmény.

Helyszín: 1142 Budapest, Tatai út 95.

A Vasúttörténeti Parkkal kapcsolatos további információkért kattintson ide