Általános információk

Hogyan működik a Semmelweis Kártya?

A Semmelweis Kártya olyan egyedi azonosítóval, QR kóddal és vonalkóddal ellátott virtuális és igény szerint plasztik kártya, ami hozzáférést biztosít a Családbarát Egyetem Program szolgáltatásaihoz. 

Az egyetemi polgárok a kártya egyedi azonosítójával igazolhatják, hogy jogosultak a programban elérhető egészségügyi, illetve mentálhigiénés szolgáltatásokra, valamint a szerződéses partnereknél a sport, kultúra és egyéb területeken elérhető kedvezményekre, szolgáltatásokra.

Az egyetemi munkatársakat a próbaidő leteltét követően e-mailben értesítjük (a levél az alábbi email címről érkezik: noreply@mail.ugyfelkartya.hu) a virtuális kártya aktiválásáról. A hallgatók a félév első felében úgyszintén e-mailben juthatnak hozzá kártyájukhoz.

A felhasználó a regisztrációt megerősítő e-mailben talál egy linket, melyre kattintva be tud lépni a  Semmelweis Kártya webes felületére. IDE kattintva ellenőrizheti, hogy Semmelweis Kártyája létre lett-e hozva. Az alkalmazásban személyes adatok, adatkezelési tájékoztató, kártyaszabályzat, valamint a kedvezmények listája található.

A kártya a munkaviszony, illetve a hallgatói jogviszony megszűnésének napjáig érvényes.

A Semmelweis Egyetem alumnusai számára is van lehetőség Semmelweis Kártya igénylésére. Ők bordó, az Alumni Igazgatóság logójával ellátott kártyát kapnak. Az ügyintézést IDE kattintva kezdheti el.

A Semmelweis Kártya elvesztését be kell jelenteni a csaladbarat@semmelweis.hu címen, ahol egyúttal új kártyát is lehet igényelni.

További kérdések esetén kérjük, böngésszen a Gyakran Ismételt Kérdések fülben, vagy írjon a csaladbarat@semmelweis.hu email címre. 

Gyakori kérdések

Gyakran ismételt Kérdések

Lejárt a próbaidőm/hónapok óta tart az oktatás, mégsem kaptam Semmelweis Kártyát. Mi a teendőm?

Amennyiben jogosult Semmelweis Kártyára (vagyis dolgozó, hallgató), úgy automatikusan elkészítjük virtuális kártyáját, melyről e-mailben értesítjük. Előfordulhat, hogy a regisztrációt megerősítő e-mail elkeveredik. Ilyen esetben IDE kattintva Ön is ellenőrizheti, hogy Semmelweis kártyája létre lett-e hozva. A belépés során felmerült problémát kérjük jelezze a csaladbarat@semmelweis.hu címen. 

A kártyához tartozó mobil applikációt honnan tudom letölteni?

A Semmelweis Kártya alkalmazást mobiltelefonjára is le tudja tölteni, így virtuális kártyája mindig Önnél lesz.

Szeretnék plasztik kártyát. Hogyan tudom igényelni?

A csaladbarat@semmelweis.hu e-mail címen igényelhet plasztik kártyát. A dolgozók arany, a hallgatók kék, az alumnusok bordó színű kártyát kapnak. 

Rendelkeztem hallgatói kártyával, de ma már munkaviszonyom van az egyetemmel. Új kártyára lesz szükségem?

A hallgatói kártyát a hallgatói jogviszony végével inaktiváljuk, a létrejött munkajogviszonyra tekintettel a próbaidő lejárta után automatikusan újat hozunk létre.

Alumnusok is jogosultak Semmelweis Kártyára?

A Semmelweis Egyetem alumnusai számára is van lehetőség Semmelweis Kártya igénylésére. Az ügyintézést ITT kezdheti el.  Kérjük, amennyiben Ön egykori egyetemi hallgatóként immár az egyetem munkatársa, elsősorban a dolgozói kártyát vegye igénybe. Ha nem kapott e-mailben értesítést a kártya aktiválásáról, kérjük jelezze a csaladbarat@semmelweis.hu email címen. Ennek azért is van jelentőssége, mert a dolgozói kártyával többféle szolgáltatást és kedvezményt vehet igénybe.

Doktorandusz vagyok, én is igényelhetek Semmelweis Kártyát?

Igen, amennyiben az egyetemmel aktív hallgatói jogviszonyban áll.

Próbaidő alatt kaphatok Semmelweis Kártyát?

Az egyetem munkavállalói a jelenlegi eljárásrend értelmében csak a próbaidő lejártát követően kaphatnak Semmelweis Kártyát.

Elveszett a Semmelweis Kártyám, mi a teendő?

Amennyiben elveszett a plasztik kártyája, a csaladbarat@semmelweis.hu email címen tudja bejelenteni, és igény szerint újat kérni. Ha a virtuális kártyája PIN kódját felejtette el, akkor a kartya.semmelweis.hu oldalon tud újat igényelni.

Szerződéses kapcsolatban állok a Semmelweis Egyetemmel. Kaphatok Semmelweis Kártyát?

A Családbarát Egyetem Program, és így a Semmelweis Kártya kizárólag az egyetem munkatársait, hallgatóit, valamint alumnusait illeti meg. Szerződéses jogviszony esetében nem kaphat kártyát.

Észrevételeim, javaslataim vannak a Családbarát Egyetem Programmal kapcsolatban. Hová küldhetem el azokat?

Örömmel vesszük észrevételeit, javaslatait, melyeket a csaladbarat@semmelweis.hu címen várunk.