Az egyetem munkatársai által beadott védőoltások száma - 2023. január 29.
545342 Összes oltás

Általános információk

Hogyan működik a Semmelweis Kártya?

A Semmelweis Kártya olyan egyedi azonosítóval, QR kóddal és vonalkóddal ellátott virtuális és igény szerint plasztik kártya, ami hozzáférést biztosít a Családbarát Egyetem Program szolgáltatásaihoz. 

Az egyetemi polgárok a kártya egyedi azonosítójával igazolhatják, hogy jogosultak a programban elérhető egészségügyi, illetve mentálhigiénés szolgáltatásokra, valamint a szerződéses partnereknél a sport, kultúra és egyéb területeken elérhető kedvezményekre, szolgáltatásokra.

Az egyetemi munkatársakat a próbaidő leteltét követően emailben értesítjük (a levél az alábbi email címről érkezik: noreply@mail.ugyfelkartya.hu) a virtuális kártya aktiválásáról. A hallgatók a félév első felében úgyszintén emailben juthatnak hozzá kártyájukhoz.

A felhasználó a regisztrációs e-mailben talál egy linket, melyre kattintva kártyáját aktiválni tudja a Semmelweis Kártya webes felületén. Az első belépéskor a rendszer négy számjegyű PIN kód megadását kéri. Az alkalmazásban személyes adatok, az adatkezelési tájékoztató, a kártyaszabályzat, valamint a kedvezvmények listája található.

A kártya a munkaviszony, illetve a hallgatói jogviszony megszűnésének napjáig érvényes.

A Semmelweis Egyetem alumnusai számára is van lehetőség Semmelweis Kártya igénylésére. Ők bordó, az Alumni Igazgatóság logójával ellátott kártyát kapnak. Az ügyintézést IDE kattintva kezdheti el.

A Semmelweis Kártya elvesztését be kell jelenteni a csaladbarat@semmelweis-univ.hu címen, ahol egyúttal új kártyát is lehet igényelni.

További kérdések esetén kérjük, böngésszen a Gyakran Ismételt Kérdések menüpontban, vagy írjon a csaladbarat@semmelweis-univ.hu email címre. 

Gyakori kérdések

Gyakran ismételt Kérdések

Lejárt a próbaidőm/hónapok óta tart az oktatás, mégsem kaptam Semmelweis Kártyát. Mi a teendőm?

Amennyiben jogosult Semmelweis Kártyára (vagyis dolgozó, hallgató vagy alumnus), úgy automatikusan elkészítjük virtuális kártyáját, melyről emailben értesítjük. Kérjük, első körben ellenőrizze a postafiókját. Előfordulhat, hogy a sok levél között elkeveredett az eredeti regisztrációs email, melyet a noreply@mail.ugyfelkartya.hu- ról küldünk ki. Amennyiben mégsem találja a levelet, kérjük, jelezze a csaladbarat@semmelweis-univ.hu címen, és elindítjuk a folyamatot. 

Hogyan aktiválhatom a kártyámat?

Az egyetemi munkatársakat és a hallgatókat emailben értesítjük a virtuális kártya aktiválásának lépéseiről. A regisztrációs e-mailben talál egy linket, erre kattintva tudja a kártyáját aktiválni, illetve megadni a későbbi belépéshez szükséges PIN kódot. Az alkalmazásban személyes adatok, az adatkezelési tájékoztató, a kártyaszabályzat, valamint a kedvezmények listája és elérhetőség található.

A kártyához tartozó mobil applikációt honnan tudom letölteni?

A Semmelweis-kártya alkalmazást mobiltelefonjára is le tudja tölteni, így virtuális kártyája mindig Önnél lesz.

Szeretnék plasztik kártyát. Hogyan tudom igényelni?

A virtuális kártya aktiválása után a csaladbarat@semmelweis-univ.hu email címen igényelhet plasztik kártyát. A dolgozók arany, a hallgatók kék, az alumnusok bordó színű kártyát kapnak. 

Rendelkeztem hallgatói kártyával, de ma már munkaviszonyom van az egyetemmel. Új kártyára lesz szükségem?

A hallgatói kártyát a hallgatói jogviszony végével inaktiváljuk, a létrejött munkajogviszonyra tekintettel a próbaidő lejárta után automatikusan újat hozunk létre.

Alumnusok is jogosultak Semmelweis Kártyára?

A Semmelweis Egyetem alumnusai számára is van lehetőség Semmelweis Kártya igénylésére. Az ügyintézést ITT kezdheti el.  Kérjük, amennyiben ön egykori egyetemi hallgatóként immár az egyetem munkatársa, elsősorban a dolgozói kártyát vegye igénybe. Ha nem kapott emailben értesítést a kártya aktiválásáról, kérjük jelezze a csaladbarat@semmelweis-univ.hu email címen. Ennek azért is van jelentőssége, mert a dolgozói kártyával többféle szolgáltatást és kedvezményt vehet igénybe.

Doktorandusz vagyok, én is igényelhetek Semmelweis Kártyát?

Igen, amennyiben az egyetemmel aktív hallgatói jogviszonyban áll.

Próbaidő alatt kaphatok Semmelweis Kártyát?

Az egyetem munkavállalói a jelenlegi eljárásrend értelmében csak a próbaidő lejártát követően kaphatnak Semmelweis Kártyát.

Elveszett a Semmelweis Kártyám, mi a teendő?

Amennyiben elveszett a plasztik kártyája, a csaladbarat@semmelweis-univ.hu email címen tudja bejelenteni, és igény szerint újat kérni. Ha a virtuális kártyája PIN kódját felejtette el, akkor a kartya.semmelweis.hu oldalon tud újat igényelni.

Szerződéses kapcsolatban állok a Semmelweis Egyetemmel. Kaphatok Semmelweis Kártyát?

A Családbarát Egyetem Program, és így a Semmelweis Kártya kizárólag az egyetem munkatársait, hallgatóit, valamint alumnusait illeti meg. Szerződéses jogviszony esetében tehát nem kaphat kártyát.

Észrevételeim, javaslataim vannak a Családbarát Egyetem Programmal kapcsolatban. Hová küldhetem el azokat?

Örömmel vesszük észrevételeit, javaslatait, melyeket a csaladbarat@semmelweis-univ.hu címen várunk.