Kamatmentes munkáltatói kölcsönt vehetnek igénybe a Semmelweis Egyetem munkatársai lakhatási feltételeik megteremtésére és lakáskorszerűsítési célokra. 

A munkáltatói kölcsön igénylésére az a munkavállaló jogosult, aki a kérelem benyújtásakor az egyetemmel legalább öt éve folyamatosan fennálló határozatlan idejű, teljes munkaidős munkaviszonyban vagy egészségügyi szolgálati jogviszonyban áll. A munkaviszony időtartamának számítása során a folyamatosan fennálló Semmelweis Egyetemen töltött közalkalmazotti jogviszony időtartamát is figyelembe kell venni.

A lakáskölcsön maximális összege és visszatérítésének futamideje:
  • lakásvásárlás, építés vagy építtetés esetén maximum 5 000 000 Ft, legfeljebb 8 éves futamidőre,
  • bővítés, korszerűsítés és akadálymentesítés esetén maximum 2 500 000 Ft, legfeljebb 5 éves időtartamra.

A lakáscélú kölcsön iránti kérelmet az igénylőnek az erre a célra rendszeresített nyomtatványon a munkáltatói jogkör gyakorlójának javaslatával együtt kell benyújtani.

A kamatmentes munkáltatói kölcsön igénylésének első időszaka lezárult 2023. január 31-én. (Az utasítást ide kattintva tekintheti meg.)

A második igénylési időszak 2023. augusztusában meghirdetésre került, az igények leadásának határideje: 2023. szeptember 30. A módosított utasítást és az igénylés módját ide kattintva tekintheti meg.

Érdeklődni a lakastamogatas@semmelweis.hu email címen lehet.