Egyéni életmód tanácsadás

A Semmelweis Egyetem egyik fő célja az egyetemi polgárok egészségi állapotának és egészségmagatartásának a javítása. A Családbarát Egyetem Program keretében az Egészségfejlesztési Központ szakemberei dietetikai tanácsadást biztosítanak. 

Az első tanácsadás során a szakemberek felmérik egészségi állapotát, majd egy komplex egészségtervet állítanak össze. Ez tartalmazhat táplálkozási tanácsadást, étrendtervezést, konzultációs lehetőséget okleveles táplálkozástudományi szakemberrel, továbbá egyéni vagy csoportos mozgásprogramot is.

A konzultációra online és személyesen is lehetőség van, a bejelentkezéshez kattintson a preferált tanácsadási formára. 

Medical Fitness

A Semmelweis Egyetem szakemberei által kidolgozott Medical Fitness életmódváltó projekt során olyan innovatív és komplex programban vehetnek részt a munkatársak, ami teljes egészében orvosi alapokon és bizonyítékokon nyugszik: a mozgás-gyógyszer koncepciójára épül, hetente több alkalmas gyógytornával, edzéssel, folyamatos dietetikai, illetve a csoportos pszichológiai tréninggel. 

A három hónapon át tartó programban alapbetegséggel – pl. pajzsmirigyzavarral, magas vérnyomással, érelmeszesedéssel, cukorbetegséggel – érintett kollégák vehetnek részt, akiknek a sikeres életmódváltáshoz szakorvosi figyelemre van szükség.

A programra az eletmodvalto@semmelweis-univ.hu e-mail-címen jelentkezhet. 

Cikkek, beszámolók:

Medical Fitness – indulás

Medical Fitness – pilot (beszámoló)

Medical Fitness 2.0