A kormány a koronavírus miatt március 11-én az egész országra kiterjedő veszélyhelyzetet rendelt el, és betiltotta a 100 főnél nagyobb rendezvényeket. Ezért az eredetileg 2020. Április 6-9 között megrendezésre kerülő Adatok ábrázolása a bioinformatikában és a rendszerbiológiában című kurzus várhatóan csak 2020 második felében, az október 26-i héten lesz megtartva.

További fontos információ a kurzussal kapcsolatban, hogy a hallgatóknak a következő félévben ismételten fel kell venni a tárgyat a neptunon keresztül, valamint a kredit értéke 2 kreditpontra módosul!

A tantárgy keretein belül szekvenciák, genomok, klinikai mérési és utánkövetési adatok, metagenomok, génexpresszió, fehérjék 3D-s szerkezete, DNS, biológiai hálózatok, populációs vizsgálatok és agyi hálózatok területére fókuszálunk. Az oktatás célja, hogy egy olyan tudást adjon a hallgatók kezébe, amellyel egyrészt a rendelkezésre álló eszközök közül tudnak választani, másrészt viszont ismerik ezen eszközök előnyeit és hátrányait is.

A kurzus regisztráció ingyenes, a szállás és az étkezés biztosított. Az utazást mindenkinek saját költségén kell fizetnie.

A kurzussal kapcsolatos bővebb információ: http://semmelweis.hu/bioinformatika/kurzusadatok-es-kovetelmenyek/