2012

HOLLANDIAI SZAKMAI GYAKORLAT 2012

Iskolánk 2012-ben ismét sikerrel pályázott a szakmai alapképzésben résztvevő fiatalok mobilitását támogató Leonardo da Vinci program keretében és így folytatódhatott az együttműködésünk a hollandiai ROC FriesePoort szakképző központtal.

A projekt keretében 14 szakképzős tanuló töltött egy hónapos szakmai gyakorlatot különböző észak-hollandiai egészségügyi, oktatási és szociális intézményekben. A program kezdetén résztvevők megismerkedtek a partner iskolával, a holland oktatási rendszerrel, hétköznap a holland partner által szervezett gyakorlóhelyeken – fogászati rendelőkben, idősek otthonában, bölcsődében és gyógypedagógiai intézményben – dolgoztak, hétvégén pedig különböző kulturális programokon vettek részt.

A kulturális programok keretében ellátogattak Amsterdamba és Ameland szigetére, részt vettek Leeuwardeni városnézésen és SinterKlaas, vagyis a holland mikulás, ünnepén.

A résztvevők által vezetett blog az alábbi címen érhető el: hollandia2012.blogspot.com

A szakmai gyakorlaton részt vevők beszámolói:

Ádám Fanni (fogászati asszisztens)

Horváth Dóra (fogászati asszisztens)

Jobbágy Zsuzsanna (fogászati asszisztens)

Nagy Nikolett (fogászati asszisztens)

Németh Kitti (fogászati asszisztens)

Tiwald Gréta (fogászati asszisztens)

Galambos Szilveszter (ápoló)

Joó Gabriella (csecsemő és gyermekápoló)

Naumov Noémi (csecsemő és gyermekápoló)

Sándor Mária (csecsemő és gyermekápoló)

Varga Fanni (csecsemő és gyermekápoló)

Kramalics Anikó (gyógypedagógiai asszisztens)

Orbán Dorottya (gyógypedagógiai asszisztens)

Varga Vanessza (gyógypedagógiai asszisztens)

2013

HOLLANDIAI SZAKMAI GYAKORLAT 2013

Iskolánk 2013 – ban ismét sikerrel pályázott a szakmai alapképzésben résztvevő fiatalok mobilitását támogató Leonardo da Vinci program keretében és így folytatódhatott az együttműködésünk a hollandiai ROC FriesePoort szakképző központtal.

A résztvevők által vezetett blog az alábbi címen érhető el: hollandia2013.blogspot.com

2014

HOLLANDIAI SZAKMAI GYAKORLAT 2014

Az Európai Unió Erasmus+ programjának köszönhetően iskolánk a 2014/15-ös tanévben is lehetőséget tudott kínált arra, hogy szakképzős tanulóink egy hónapos külföldi szakmai gyakorlaton vegyenek részt.

2014 novemberében 6 szakképzős tanuló egy hónapot töltött a hollandiai Leeuwardenben, ahol a szakjuktól függően bölcsődében, ápolási otthonban és idősek otthonában töltöttek gyakorlatot. A program első hetében megismerkedtünk a fogadó iskolával, a Friese Poorttal, majd a csapat különböző intézménylátogatásokon vett részt. Ellátogattunk a Leeuwardeni Kórházba, a MindUp nevű szervezet hajóépítő műhelyébe, ahol mentális betegségekkel küzdők rehabilitációját segítik, egy Smoel nevű nyitott galériába, ahol értelmileg sérült emberek alkotnak, és a Kijlstra drachteni mentőállomására. Az egy hónap során számos kulturális programon is részt vett a csapat. Jártunk a holland Mikulás, Sinter Klaas, ünnepén, a Fríz Múzeumban, ahol megnéztünk egy, a II. Világháborúról szóló kiállítást, a Franekeri planetáriumban, Harlingenben, az Északi tengerben található csodás szigeten, Amelandon, Amszterdamban és Rotterdamban.

A csapat tagjai voltak (nevükre kattintással elérhetők a beszámolók):

Domokos Richárd, mentőápoló
Domokos Renáta, csecsemő- és gyermekápoló
Palátsik Nikolett, kisgyermekgondozó, nevelő
Sándor Zsófia, ápoló
Szekeres Rebeka, kisgyermekgondozó, nevelő
Vass Hajnalka, csecsemő és gyerekápoló

Projektkoordinátorok: Juba-Nagy Ágnes, Szálteleki Szilvia

A résztvevők által vezetett blog az alábbi címen érhető el: hollandia2014.blogspot.com

2016

A beszámoló ITT tekinthető meg