Határtalanul pályázat
Egy hét Erdélyben

HATÁRTALANUL!
nemzeti összetartozás az oktatásban

A Határtalanul program célja:

  • a külhoni magyarságot illető általános tájékozatlanság és közöny megszűntetése
  • a szomszédos országok magyarlakta területeire irányuló iskolai kirándulások révén a magyarországi diákok megismerjék a határon túli magyarság életét,
  • a szomszédos országok magyarlakta területein személyes emberi kapcsolatok alakuljanak ki
  • egy olyan szemléletmód terjesztése Magyarországon, elsősorban a fiatalok között, amely szerint az a tény, hogy több millió magyar külhonban él számtalan lehetőséget rejt magában.

Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. HATÁRTALANUL! pályázatot hírdetett meg 2011-ben magyarországi szakképző iskolák nappali rendszerű képzéseiben résztvevődiákjainak a szomszédos országok magyarlakta területeire történő utazásához. Az utazások programját az oktatási tevékenységhez kapcsolták, azaz a résztvevő diákok szakmájához/szakmacsportjához kapcsolódó programelemek megvalósítását írták elő.

A Raoul Wallenberg Humán Szakképző Iskola és Gimnázium a pályázati program keretében felvette a kapcsolatot a Sepsiszentgyörgyben lévő Puskás Tivadar Szakközépiskolával. A program során 30 tanuló (15 magyar, 15 erdélyi) 4 kísérőtanár segítségével közösen egy tanulmányt készített el. Ennek során megfigyelték, összehasonlították a két ország egészség megőrzését szolgáló intézményeinek működését, és felmérték a budapesti és az erdélyi iskolában tanuló diákok egészségmegőrzéssel kapcsolatos ismereteit.

A Romániában élő magyar diákok 2012. március 19.-től március 25-ig tartózkodtak nálunk. A mi diákjaink 2012. április 30.-tól május 6.-ig tartózkodtak Romániában.
A Romániában élő magyar és a magyarországi diákok együttműködésére a HATÁRTALANUL program keretében került sor, melyet a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatott 2.399.400 Ft-tal.

BUDAPESTI ÚTINAPLÓ

ERDÉLYI ÚTINAPLÓ

BUDAPESTI TESZTEK EREDMÉNYEI

ERDÉLYI TESZTEK EREDMÉNYEI

TESZTEK EREDMÉNYEINEK ÖSSZEHASONLÍTÁSA

INTÉZMÉNYLÁTOGATÁSOK EREDMÉNYE