Betűméret: A A A

TDK hallgatók figyelmébe

Tisztelt Hallgató!

A Tudományos Diákköri Tanács ezúton tájékoztatja Önt, hogy a 2019/2020 szemesztertől kezdve csak az a hallgató jogosult TDK igazolás kérésére, aki az adott félév tantárgyfelvételi időszakában felvette a TDK munka tárgyat. A tantárgy felvétele azért is bír kiemelkedően fontos jelentőséggel, mert ez a tárgy a TDK Konferencián való részvétel előfeltétele.

Dékán Asszonyok és Dékán Urak támogatják a TDK munkát végző hallgatók tevékenységének – akár a megszabott kredithatár feletti – kreditponttal történő elismerést, a térítési díj megfizetésének kötelezettsége alól az érintett hallgatókat felmentik.

A fentiek alapján nyomatékkal kérjük a tantárgy felvételét azon hallgatók részéről akik TDK munkát végeznek.

A Semmelweis Egyetemen 2019/2020-as tanévtől a TDT kezdeményezésére indul a „Bevezetés a tudományos diákköri munka alapjaihoz” című választható 1 kredites tantárgy. Célunk az, hogy megismertessük a tudományos diákköri munka elkezdéséhez szükséges alapvető tárgyakat a hallgatókkal.

A tárgy betekintést ad TDK munkát kezdő/végző hallgatók számára a tudományos diákköri munkához szükséges módszertani, biostatisztikai, kutatásszervezési, bioetikai ismeretekbe, továbbá a kurzus az előadói képességek kifejlesztésére is törekvéseket tesz.

A tárgy feladata, hogy a TDK munka megkezdése előtt, vagy egy már megkezdett TDK munka során ezen ismeretekkel felvértezze a hallgatót.

Együttműködését előre is köszönöm!

Üdvözlettel:

 

 

Szijártó Attila

                                                                                  egyetemi docens, a TDT elnöke