Nagy érdeklődéssel zajlott a Központunk által szervezett Szenior Piknik június 15-én, szerdán. A résztvevők lendülete és jókedve, valamint a gyönyörű időjárás kiváló légkört teremtettek ahhoz, hogy kinn és benn is kihasználjuk a helyszín nyújtotta lehetőségeket, melyekért külön köszönet illeti a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sportközpontját.

Még az utolsó pillanatban is érkeztek regisztrációk, csapatunk várakozással teli izgalommal kezdte meg a helyszínen az előkészületeket. Azután a meghirdetett időpontra érkezni kezdtek a vendégek, és hirtelen beszökött a fák közé az a jóleső duruzsolás, ami a közösséghez tartozás biztos jele. Érdeklődő, tudatos és tapasztalt hölgyek és urak vettek körül minket, a tanácsadások során pedig bőven jutott nekünk is új információ.

Minden programelem telt házas volt. A hangulatot a Szegedi Judit által tartott szenior örömtánc alapozta meg, később pedig a sokak által jól ismert szenior torna emelte tovább, melyet Rácz Fanni kolléganőnk a szabadban tartott meg. A két fő esemény között az érdeklődőket finom falatokkal, frissítővel és ritmusos zenével vártuk, utóbbi hangosításához a technikai feltételeket a Hallgatói Önkormányzat biztosította számunkra.

Prevenciós szűréseink iránt szintén nagy volt az érdeklődés, a testösszetétel-elemzés és kardiovaszkuláris rizikóbecslés hatalmas sikert aratott. Lehetőség volt belelapozni és beszerezni Egészség elvitelre című egészségfejlesztő könyvünket is, amely – a szűrések kiértékeléséhez hasonlóan – személyre szabottan szólítja meg az olvasókat.

Minden korosztály számára fontos, hogy odafigyeljen az egészségére, de a szenior csoportnak nagyon sok plusz előnnyel járhat, ha mindezt csoportban teszik. Emellett ezek a mozgásformák fejlesztik a koncentrációs képességet, javítják az egyensúlyt és mozgékonyságot, javíthatnak az esetleg meglévő átmeneti szorongásos állapoton, a folyamatos tanulás pedig segít a memória karbantartásában.

Bár az eseményt záró tombolát sokan várták izgalommal, elmondható, hogy végül mindenki nyert, aki eljött hozzánk. Voltak, akikkel először találkoztunk, mások már rutinosan végezték a gyakorlatainkat, de mindenki megtalálta a helyét, és a válaszokat a kérdéseire. Az egészségért sosem késő megtenni az első lépést. Azután pedig olyan könnyedén jön majd a többi, ahogy vendégeink elsajátították és élvezték a rendezvényen a táncok alaplépéseit.

Borenszki-Gutási Éva

Meghitt, békés karácsonyt és egészségben, sikerekben gazdag, boldog új évet kívánunk!