Dr. Eőry Ajándék

Háziorvos, akupunktúrás orvos, a Semmelweis Egyetem Családorvosi Tanszékén működő Integratív Medicina tanszéki csoport vezetője. 1999-ben szerzett általános orvos diplomát, 2004-ben szakvizsgázott háziorvostanból, 2005-ben a Szegedi Egyetemen végezte el a Hagyományos Kínai Orvoslás ráépíthető képzést, 2015-ben szerzett PhD fokozatot. Kutatási területe a pszichoszociális tényezők szerepének vizsgálata krónikus testi betegségek hátterében. 2001 óta a Családorvosi Tanszék munkatársa, 2008 óta a Bevezetés a betegellátásba tárgy tantárgyfelelőse.

Dr. Csik Ivett

Mozgásterapeuta.
Orvosi diplomáját a Semmelweis Egyetemen ‘summa cum laude’ minősítéssel 1999-ben szerezte. 2000-2002 között reumatológus rezidensként részt vett a Semmelweis Egyetem által akkreditált mozgásszervi orvosok és gyógytornászok részére tartott ‘manuális terápia’ posztgraduális képzésen. 2006-tól a kanadai székhelyű Stott Pilates módszer oktatója. Tanulmányait Budapesten, Torontóban, Essenben és Kölnben folytatta. A módszer az eredeti Pilates gyakorlatok orvosok, gyógytornászok és más mozgásszervi szakemberek által továbbfejlesztett metódusa, melynek gyakorlatai preventív és rehabilitációs céllal holisztikus mozgásterápiaként hatékonyan alkalkalmazhatók. 2016 óta hatha jóga oktató. A Pilates és jóga-gyakorlatokkal nemcsak ‘karbantart’, hanem mozgásszervi anatómiát is oktat.
Fő érdeklődési területe: A testmozgás és a testtartás szerepe a testi/lelki egészség fenntartásában. A gyógyulni vágyó aktív szerepe a gyógyulás folyamatában. A betegségek pszichoszociális háttere. A ‘mind-body’ kapcsolat. Az emberi test felépítése és működése.

Dr. Kovács Krisztina PhD, DSc

Biológus, a Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet Molekuláris Neuroendokrinológiai kutatócsoportjának vezetője. Kutatási területe a stressz neurobiológiája. A stressz központi idegrendszeri molekuláris mechanizmusainak megértése mellett vizsgálja a komplementer medicinában használatos egyes stressz-csökkentő technikák hatásmechanizmusát. 

Dr. Kovács Gellért

1997-ben szerzett általános orvosi diplomát a Semmelweis Egyetemen summa cum laude minősítéssel. 2002-ben sportorvosi szakvizsgát, 2004-ben fizioterápiás szakvizsgát tett. 2006-ban manuálterápiás bizonyítványt szerzett (Zertifikat In Manuelle Medizin/Chirotherapie Deutsche Gesellschaft för Manuelle Medizin DGMM e. V FAC Aerzteseminar Ham-Boppard). 2014-ben diplomázott oszteopátiából (Diploma of Osteopathic Medicine, Deutsche-Amerikanische Academy für Osteopathie (DAAO), 88260 Argenbühl, Germany). EROP (European Register for Osteopathic Physicians)). Öt évig dolgozott az Országos Sportegészségügyi Intézet Fizioterápiás és Rehabilitációs Osztályán, 2004 óta a Medicina-Osteopathica Kft tulajdonosa és szakmai vezetője.

Dr. Sőti Csaba PhD, DSc

Orvosi diplomáját 1994-ben a Semmelweis Egyetemen szerezte. Az Egyetem Orvosi Vegytani Intézetében a vezetésével működő Stressz Csoport a stresszadaptáció öregedéssel és tanulással kapcsolatos vonatkozásait kutatja. 2003 óta foglalkozik önismereti munkával. Hipnoterapeuta (Magyar Hipnózis Egyesület), pszichodráma vezető (Magyar Pszichodráma Egyesület) és holotrop légzés facilitátor ( Grof Transpersonal Training , USA) képesítéseket szerzett. Ezekre a módszerekre egyaránt jellemző a kitágult tudatosságú állapotok egyénközpontú alkalmazása.

Dr. Csupor Dezső DPharm PhD

Csupor Dezső gyógyszerész, a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karának docense. Kutatási területe a fitokémia és a fitoterápia. Orvos- és gyógyszerészhallgatóknak fitoterápiást oktat, számos tudományos társaság tagja, szakkönyvek és ismeretterjesztő írások szerzője.

Varsányi Péter

Varsányi Péter 1969 szeptember 28-án született Budapesten. 1995-ben végzett az ELTE BTK történelem szakán. 2006-ban a Debreceni Egyetem Pszichológiai Intézetében pszichológus diplomát szerzett. 1998-ban fitoterapeuta, 1999-ben alternatív mozgás- és masszázsterapeuta, 2000-ben fülakupunktúrás addiktológiai, 2010-ben pedig életmódtanácsadó- és terapeuta képesítést szerzett. 2003. februárjától az Institut für Bach- Blütentherapie, Forschung und Lehre, Mechthild Scheffer (IMS, Member of the Bach Foundation Network, Dr. Edward Bach Centre, England) záróvizsgát tett Bach-terapeutáinak körébe tartozik. 2005 óta szerepel az ÁEEK vizsgaelnöki és szakértői névjegyzékében fitoterápia, alternatív mozgás- és masszázsterápia, valamint fülakupunktúrás addiktológia tárgyakból.

Komsa Ildikó

Komsa IldikóKomsa Ildikó egészségtan-tanár (Semmelweis Egyetem Testnevelési- és Sporttudományi Kar, 2009), dietetikus (Semmelweis Egyetem Egészségügyi Főiskolai Kar, 2004), fülakupunktúrás addiktológus (Egészségügyi Továbbképző Intézet, 1999), fitoterapeuta (Egészségügyi Továbbképző Intézet, 1997). Tanulmányaim során mindig fontosnak tartottam, hogy a természetgyógyászat és az akadémikus orvoslás oldaláról is végezzek tanulmányokat, hogy az egészségről és a betegségekről oktatóként és terapeutaként teljesebb képet kaphassak. 1995 óta rendszeresen oktatok számos helyszínen többek között az ELTE PPK Egészségfejlesztési és Sporttudományi Intézet Rekreáció szakán (2008), Fitness Akadémián (2012), természetgyógyászati témájú tanfolyamokon (1995), elsősorban táplálkozással kapcsolatos tárgyakat, egészségnevelést- és egészségfejlesztést, anatómiai- és élettani, valamint elsősegély nyújtási ismereteket, fitoterápiát, Bach-terápiát tanítok.