A graduális oktatásban való részvételhez nem szükséges több év gyakorlat a szakvizsga után, de feltétele az oktatásnak a  saját praxis (negyed és hatodév esetén)  vagy legalábbis oktatásra alkalmas helyiség (első évfolyam esetén).

A Családorvosi Tanszék az  alábbi graduális tárgyakat oktatja:

  1. Bevezetés a betegellátásba tantárgy: elsőéves tárgy, mindig a tanév tavaszi szemeszterében, kiscsoportos oktatás, a félév során összesen 10 alkalommal, hetente egyszer 2 tanóra (90 perc), főként Budapesten és környékén. Anamnézisfelvétel megtanítása, gyakorlása valós pácienseken.
  2. Családorvostan tantárgy: 2019 szeptemberétől induló új tantárgy negyedéveseknek, egész tanévben, blokkosított tanrendben, heti bontásokban, 1 hallgató – 1 oktató felállásban az ország egész területén. Hétfő-keddi napon rendelési időben a praxisban, 1-2 havonta 1-2 alkalommal.
  3. Családorvostan szigorlóévi gyakorlat: hatodéves egyetemisták egy hetes gyakorlata, 1 hallgató – 1 oktató felállásban az ország egész területén. Egy teljes hét egy hallgatóval rendelési időben a praxisban, éves szinten 2-4 alkalommal.

Tantárgyainkat német és angol nyelven is oktatjuk külföldi hallgatók részére. Idegen nyelvű oktatásunk kiemelt díjazásban részesül! Kérjük jelezze jelentkezési lapján, ha vállalna idegen nyelvű  hallgatókat is (természetesen a praxis betegeinek nem kell angolul/németül beszélniük)

Jelentkezés

A jelentkezéshez kérem töltse ki az alábbi oldalon lévő jelentkezési lapot és töltse fel szakmai önéletrajzát is.
Mindkét dokumentumot aláírva, lepecsételve jutassa el a tanszékre postán is (Családorvosi Tanszék, 1428 Budapest, Pf. 2.).

Jelentkezési lap kitöltése

Az akkreditáció feltételei

Az akkreditálni kívánt képzőhely (oktató praxis):

  • Kiscsoportos oktatásra alkalmas helyiség
  • Saját praxis, vagy alkalmazottként egy praxisban (kivéve Bevezetés a betegellátásba tárgy, melyhez elég oktatóhelyiség)

Az akkreditálni kívánt oktató

  • Családorvosi rezidens, vagy családorvosi végzettség
  • Érvényes működési engedély
  • Az oktató és a felsőoktatási intézmény közötti rendszeres szakmai kapcsolat fenntartását vállalja

Az oktatás megkezdéséhez szükséges feltételek

  • Elfogadott akkreditáció
  • Az Oktató Családorvosok Magyarországi Kollégiuma által szervezett konferencia keretében tartott oktatói felkészítő tanfolyam elvégzése