A Családorvosi Tanszék akkreditált oktatónak várja olyan háziorvos (felnőtt vagy vegyes praxisokban dolgozókat egyaránt) és házi gyermekorvos kolléganők és  kollégák jelentkezését, akik legalább 5 éves szakvizsgával rendelkeznek háziorvostanból, illetve csecsemő- és gyermekgyógyászatból.

Az oktatói felkészítő tanfolyamra az éves siófoki konferencia keretében kerül sor.

Új akkreditált oktatónak jelentkezés a Rezidens Akkreditált Képzőhely Nyilvántartás oldalon történik, így az akkreditáció feltétele a reny.hu portálon történő regisztráció. 

Az akkreditáció további feltételei

Készítettünk egy részletes tájékoztatót, ami lépésről lépésre bemutatja az online regisztráció és akkreditáció menetét: 

Jelentkezés Akkreditált oktatónak 2023

Amennyiben további kérdése van az akkreditáció menetével kapcsolatban, kérjük forduljon a Szak- és Továbbképzési Központ – Akkreditációs és Rendszerbevételi Csoporthoz:

Akkreditáció

Takács Éva 
e-mail: takacs.eva@med.semmelweis-univ.hu
telefon: +36-1-459-1500/62244

Szabó Virág Bernadett
e-mail: szabo.virag@med.semmelweis-univ.hu
telefon: +36-1-459-1500/62245

 

AKKREDITÁCIÓ MEGÚJÍTÁSA

A képzőhelyek, oktató praxisok akkreditációját 4 évente, illetve rendeletváltozáskor szükséges megújítani.

Készítettünk egy részletes tájékoztatót, ami lépésről lépésre bemutatja az akkreditáció megújításának menetét: 

Akkreditació Megújítása 2023

2022. szeptember 1-től megváltozott a háziorvostan szakorvosképzés programja (28/2022. (VIII.25.) BM rendelet), ennek megfelelően új akkreditációs pályázatok benyújtása szükséges. Az új képzési program hossza maradt 36 hónap, de változtak a képzési elemek. 2022.09.01. után a rezidensek már csak az új szakképzési tematika szerinti képzésbe léphetnek be. A 2022.09.01. előtti belépők választhattak, hogy melyik tematika szerint folytatják a szakorvosképzést.

Az oktató praxisok akkreditációjának megújítása nélkül nem lehetséges az új rezidensek oktatása.

A reny.hu oldalon kialakításra kerültek az új pályázati adatlapok és kiküldték tájékoztató levelüket minden oktató családorvosi praxis részére, a korábbi akkreditációkor megadott email címre.

A reny.hu portálra történő belépéshez a Képzőhelyhez tartozó belépési név és jelszó szükséges, amit a rendszer még az első akkreditációkor adott meg és küldött el a fenti e-mail címre. Amennyiben erre nem emlékszik, vagy nem találja, kérjük vegye fel a kapcsolatot a Szak- és Továbbképzési Központ fent megadott ügyintézőivel, ők tudják kiküldeni a belépéshez szükséges azonosítókat.

A Családorvosi Tanszék és a jövő háziorvos rezidensei számára nagyon fontos, hogy a háziorvosi, házi gyermekorvosi praxisok, mint képzőhelyek megújítsák akkreditációjukat, és ezzel biztosítsák a szakorvosképzés folyamatosságának hátterét.

Köszönjük oktatói munkájukat és az akkreditációhoz szükséges adminisztrációs feladatok elvégzését!