Betűméret: A A A

Szeretettel üdvözöljük a budapesti Semmelweis Egyetem ÁOK Ortopédiai Klinikáján!

Az igazgató bemutatja a klinikát

Az igazgató bemutatja a klinikát

Honlapunkon bemutatjuk intézményünket, tevékenységünk hármas feladatát: az oktatást, a kutatást és a betegellátást. Magyarország legnagyobb és egyik legjelentősebb ortopédiai intézménye Klinikánk a maga 110 ágyával. Tevékenységünk lefedi az ortopédia szinte valamennyi területét. Évente több mint 3600 műtétet végzünk, kb. 40.000 beteget látunk el ambulanciánkon. Magyar, angol és német nyelven oktatjuk a IV. évfolyamos orvostanhallgatókat az Általános Orvostudományi Karról, illetve humán kineziológus, gyógytornász hallgatókat a Testnevelési Karról. Az egyetem Doktori Iskolájában a PhD képzésben is részt veszünk önálló mozgásszervi kutatási programmal.

Hagyományosan jó kapcsolataink vannak nemzetközi ortopédiai szervezetekkel, mint a SICOT és az EFORT. Magyarország EU tagságával ezen gyümölcsöző kapcsolatok jelentősége megnőtt. Büszkék vagyunk arra, hogy a Klinika orvosai hosszabb-rövidebb időt eltölthettek külföldi társintézményekben, egyetemeken, és ennek köszönhetően széleskörű nemzetközi együttműködési lehetőségeink vannak, mint például a bécsi, a heidelbergi, a müncheni vagy a bristoli egyetemekkel, vagy hamburgi, nottinghami klinikákkal. Egyetemi hallgatók számára csereprogramot indítottunk Münchenbe és Heidelbergbe. Szakorvosképzés keretén belül érkeznek hozzánk kollégák Szlovákiából, Romániából illetve Indonéziából.

Honlapunkon szeretnénk bemutatni, hogy a komoly hagyományokkal rendelkező Ortopédiai Klinika milyen kihívásokkal néz szembe a 21. században.

Prof. Dr. Szendrői Miklós, az orvostudomány doktora
Klinika igazgató
Semmelweis Egyetem ÁOK
Ortopédiai Klinika