Betűméret: A A A

Szeretettel üdvözöljük a Semmelweis Egyetem, ÁOK Ortopédiai Klinikáján!

Egyetemünkön az ortopédiai tanszéket 1951-ben hozták létre. 1957-ig Zinner Nándor, 1957-től 1980-ig Glauber Andor, majd 1980-tól 1995-ig Vízkelety Tibor, azt követően 1995-től 2017-ig Szendrői Miklós professzor urak voltak tanszékvezetői.

Honlapunkon bemutatjuk intézményünket, tevékenységünk hármas feladatát: az oktatást, a kutatást és a betegellátást. Magyarország legnagyobb és egyik legjelentősebb ortopédiai intézménye Klinikánk a maga 110 ágyával. Tevékenységünk lefedi az ortopédiai szinte valamennyi területét. Klinikánk a legszélesebb ortopédiai profillal rendelkező egyetemi tanszék. Évente közel 4000 műtétet végzünk és kb. 40.000 beteget látunk el ambulanciánkon. Magyar, angol és német nyelven oktatjuk a IV. évfolyamos orvostanhallgatókat, valamint a gyógytornász hallgatókat. Az egyetem Doktori Iskolájában a PhD képzésben is részt veszünk önálló mozgásszervi kutatási programmal 2000. óta, melyet Szendrői Miklós professzor úr vezet.

Hagyományosan jó kapcsolataink vannak nemzetközi ortopédiai szervezetekkel, mint a SICOT és az EFORT. Büszkék vagyunk arra, hogy a Klinika orvosai hosszabb-rövidebb időt eltölthettek külföldi társintézményekben, egyetemeken, és ennek köszönhetően széleskörű nemzetközi együttműködési lehetőségeink vannak, mint például a bécsi, a heidelbergi, a müncheni, a bristoli egyetemekkel, vagy a hamburgi, nottinghami klinikákkal. Szakorvosképzés keretén belül rendszeresen érkeznek hozzánk továbbképzés céljából kollégák Szlovákiából, Romániából, Indonéziából és Iránból.

Honlapunkon szeretnénk bemutatni, hogy a komoly hagyományokkal rendelkező Ortopédiai Klinika milyen kihívásokkal néz szembe a 21. században.

Dr. Szőke György
egyetemi tanár
igazgató