Konferenciaprogram →

Szakmai Szimpózium →

Egészségfejlesztési Civil Expo →

Regisztráció →

Áder János köztársasági elnök úr fővédnöksége és Horváth Ildikó államtitkár asszony védnöksége alatt 2019. november 29-30-án I. Hatékony Egészségfejlesztési Konferencia címmel rendezvényt szervez a Semmelweis Egészségfejlesztési Központ a Semmelweis Egyetemen. A rendezvény házigazdája Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora.

A rendezvény célja, hogy kézzelfogható módon, gyakorlati oldalról közelítsünk az egészségfejlesztéshez. A fókuszban a személyesség, az egészséghez való személyes és felelősségteljes közelítés áll. Ennek jegyében hívunk civil szervezeteket Egészségfejlesztési Civil Expora, szakembereket, érdeklődőket és egyetemi hallgatókat szakmai szimpózium plenáris ülésre és műhelymunkára, az orvos- és egészségtudományi egyetemek vezetőit egyeztetésre a népegészségtan oktatás aktuális kérdésköreinek megvitatására, hogy közösen tárjuk fel és mutassuk be azokat az újdonságokat, jó gyakorlatokat, ismereteket, amelyek segítségével a saját és közösségünk egészségét fejleszthetjük, tehetjük jobbá.

Az Egészségfejlesztési Civil Expora egészségnevelő, egészségfejlesztő programjaikkal kiemelkedő teljesítményt nyújtó 30 civil szervezetet hívunk meg. A kiválasztott szervezetek két napon keresztül kiállítási lehetőséget kapnak a Semmelweis Egyetem legimpozánsabb épületében, az Elméleti Orvostudományi Központban (EOK), ahol bemutatják jó gyakorlataikat, kapcsolatokat építenek és közösen tárjuk fel a kapcsolódási pontokat. Szeretnénk, ha ezzel a kezdeményezéssel a Semmelweis Egyetem – évszázados tudásbázisára alapozva – szakmai platformot teremtene a magyar civil kezdeményezésű egészségfejlesztési tevékenységek számára. A szakmai zsűri által kiválasztott legjobb pályázatok támogatásban részesülnek.

szakmai szimpózium során plenáris üléseken és workshop-okon az állam, a lakosság és az egészségügy felől közelítünk az egészségfejlesztés lehetőségeihez.  

A szakmai szimpózium workshop fókuszai:

Lehetőségek – korlátok – megoldások: A kortárs oktatáson alapuló iskolai egészségfejlesztés
Moderál: Feith Helga

Az Egészségfejlesztési Irodák a hazai népegészségügyben
Moderál: Pipicz Márton

Változtatás- és innovációmenedzsment a népegészségügy és egészségfejlesztés területén
Moderál: Szócska Miklós és Joó Tamás

A hosszú távú terápiás kapcsolat és a tercier prevenció kihívásai
Moderál: Eörsi Dániel és Nagy Ágnes

Miről? Kiknek? Mikor? Hogyan? – Hiteles és sikeres kommunikáció az egészségfejlesztésben
Moderál: Dékán Zita

A népegészségtan oktatásának aktuális kérdései – Fókuszban az egészségfejlesztés – meghívásos workshop
A 21. századi oktatás elérése mindannyiunk célja, ezért a konferencia keretén belül a négy orvos- és egészségtudományi egyetem felsővezetőinek, a tantárgy felelőseinek, az intézeti vezetőknek lehetőséget biztosítunk megújító egyeztetésre.
Moderál: Hermann Péter és Terebessy András

Népegészségügy 3.0, az egészségfejlesztés modern irányai/ Hatékonyság az egészségfejlesztésben – plenáris ülés és kerekasztal-beszélgetés
Moderál: Vitrai József

A konferencia szerves részét képezi továbbá az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által támogatott Partneri Együttműködés bemutatása, valamint a 60 éves Egészségfejlesztés folyóirat jubileumi rendezvénye.

Hiszen hitünk szerint partnerségben, közös szakmai stratégia mentén hatékonyabbak lehetünk saját és közösségünk egészségfejlesztésében!