Befejeződött az Ortopédiai Klinika átköltözése a Karolina úti telephelyről a Korányi projekt központi betegellátó épületébe. Az új cím: 1082 Budapest, Üllői u. 78/b. A Klinika telefonos elérhetősége változatlan. Az új épületet az Üllői útról nyíló főbejárat felől közelíthetik meg. A bejáratnál mozgólépcső illetve lift vezet föl az aulába. Az aulában egyenesen továbbhaladva bal kéz felől található a Betegfelvételi Irodánk. A Betegfelvételi Irodát elhagyva egyenesen továbbhaladva jobb kéz felől nyíló folyosón történik mind az Ambuláns betegellátás,mind az Ambuláns gyógytornára érkező betegek ellátása. A második emeleten találhatóak mind a gyermek, mind a felnőtt ortopédiai betegellátást végző osztályok. Az emeletet a Betegfelvételi Irodától továbbhaladva található liftekkel közelíthetik meg.

A költözés két hétig tartott. A klinika igazgatója, Dr. Szendrői Miklós úgy fogalmazott: az 1951-es épületből olyan volt átköltözni, mint egy Trabantból átülni egy Mercedesbe.

Az igazgató kiemelte: a félreeső, gazdaságtalanul működtethető Karolina úti épületből egy olyan modern, új helyre költözhetett a klinika, ahol összehasonlíthatatlanul jobb körülmények között működhet tovább.

RS47552_KA-20160406-IMG_0279-scrPéldaként említette, hogy mostantól négy-, három- és kétágyas, légkondicionált, külön mosdóval, zuhanyzóval ellátott kórtermekben biztosítják a betegek elhelyezését a korábbi hat- illetve négyágyas kórtermek helyett. A korszerű, 21. századi igényeket kielégítő, kivetítővel és modern műtőasztalokkal felszerelt műtőblokk is jelentős előrelépés a korábbi környezethez képest – tette hozzá.

RS48146_KA-20160504-IMG_0625-scrAz igazgató hangsúlyozta: az új helyszín a gyógyításban is kicsit más szemléletet igényel, mert mostantól könnyen elérhető számukra például a belgyógyászati, pszichiátriai, neurológiai konzílium lehetősége a Külső Klinikai Tömb klinikáinak közelsége miatt. Hasonlóképpen kedvező az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika intenzív osztályának közelsége az épületen belül, hiszen az Ortopédiai Klinikán nagy, nehéz tumorműtéteket is végeznek, amelyeknél jó, ha a közelben van intenzív terápiás háttér.

Pogrányi Péter
Fotó: Kovács Attila, Semmelweis Egyetem