A kiadvány egyedülálló Magyarországon, mivel tartalmazza a bioinformatikai képzéseket a hazai egyetemeken és felsorolja a bioinformatikát oktató vagy bioinformatikai módszerekkel kutatást végző szakembereket és röviden bemutatja az elmúlt 2 évben általuk írt jelentősebb tudományos cikkeket. A Semmelweis Egyetem bioinformatikával foglalkozó oktatói: Prof. Dr. Győrffy Balázs, egyetemi tanár,  Dr. Fekete János Tibor, Dr. Menyhárt Otília és Dr. Munkácsy Gyöngyi egyetemi adjunktusok, valamint Dr. Tusnády Gábor, Dr. Szász Attila Marcell és Dr. Bálint Bálint László.

A 114 oldalas könyv továbbá tartalmazza a Magyarországon bioinformatikai tárgyú posztgraduális képzésben részt vevő hallgatók profiljait, valamint bemutatja az ELIXIR élettudományokkal és bioinformatikával foglalkozó nemzetközi infrastruktúrát, annak vezetőségét és nemzetközi projektjeit, amikben Magyarország is részt vesz, továbbá a tematikus szakmai közösségeit.

Ezeken túl a kiadványban bemutatásra kerül a Magyar Bioinformatikai Társaság és Magyar Tudományos Akadémia keretein belül működő Bioinformatikai Osztályközi Tudományos Bizottság, valamint a fenti szervezetek által tartott konferenciák.

A kiadvány hiánypótló azoknak, akik bioinformatikai kutatásokat vagy tanulmányokat folytatnak, vagy ilyen irányban szeretnének továbbtanulni, esetleg részt vennének bioinformatikai nemzetközi projektekben. 

A teljes kiadvány itt elérhető.