A március 14-i kutatói szalon során a résztvevőknek lehetőségük volt megvitatni különböző témákat, új eredményeket és kutatási irányokat. Az eseményt az ebéd elfogyasztásával kezdtük, majd a tanszéki feladatok megbeszélése következett, amelyet a progressz jelentések követtek.

Az előadások során számos érdekes téma került terítékre. Dr. Munkácsy Gyöngyi a PD-L1-pozitív és TROP2-pozitív tripla-negatív emlőrákról beszélt. Dr. Menyhart Otília a génexpresszió alapú metabolizmus vizsgálatáról tartott journal clubot, míg Kovács Szonja Anna a melanóma prognosztikai és prediktív biomarkereiről beszélt. A további előadók között szerepelt Müller Dalma, aki a DNS-metiláció alapú mély neurális hálózat modelljével a rákos eredetek előrejelzéséről beszélt, valamint Dr. Vízkeleti Laura, aki az epigenetikai profilozásról rákos betegek folyadékbiopsziáiban tartott előadást.

A kávészünetek lehetőséget biztosítottak a résztvevőknek a pihenésre és a további eszmecserékre. Az angol nyelvű előadások között Prof. Dr. Győrffy Balázs a single-cell minőségellenőrzésről beszélt, míg Ankita Murmu a „CancerGPT”-ről tartott előadást.

Általános témák is szóba kerültek, például Dr. Sluch Martina a ritka Peutz-Jeghers szindrómáról beszélt az Onkobankban, míg Izsó Dávid Gábor az hasnyálmirigy duktális adenokarcinomáról tájékoztatta a hallgatóságot.

Az esemény sokrétű és inspiráló lehetőséget kínált a résztvevők számára az új kutatási irányok megismerésére és a tapasztalatok cseréjére.

Kutatói Szalonunk programja ide kattintva érhető el