Az egyetem munkatársai által beadott védőoltások száma - október 03.
539661 Összes oltás
A NYÍLT NAPRÓL KÉSZÜLT VIDEÓ IDE KATTINTVA TEKINTHETŐ MEG
A DIGITÁLIS EGÉSZSÉGTUDOMÁNYI INTÉZET ONLINE NYÍLT NAPJA
2022. JANUÁR 27. 9:00

 

PROGRAM
09:00 – 09:05 Rektori köszöntő
A Semmelweis Egyetem Online Nyílt Napjának megnyitóján dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora köszönti az érdeklődőket.
09:05 – 09:35 Dékáni köszöntő, általános tájékoztató
Az Egészségügyi Közszolgálati Kar (EKK) rövid bemutatása, fókuszálva az egészségügyi szervező alapképzésre és az egészségügyi menedzser mesterképzésre.
09:35 – 09:47 Tájékoztató az egészségügyi szervező alapképzésről
A Digitális Egészségtudományi Intézet egészségügyi szervező képzésének bemutatása.
09:47 – 09:56 Alapozó tantárgyak ismertetése
A képzés mintatantervének és az alapozó tantárgyak részletes bemutatása.
09:56 – 10:11 A digitális egészségügy gyakorlati oktatása
Az alapozó tantárgyakra épülő fontos tantárgycsoport bemutatása, mely a hazánkban működő egészségügyi informatikai rendszereket ismerteti.
10:11 – 10:26 A digitális egészségügy helyzete és fejlődési lehetőségei
A digitális egészségügy jelenlegi helyzetének bemutatása mellett a eHealth-ben rejlő innovációk és az előtte álló dinamikus növekedési pálya részletes ismertetése.
10:26 – 10:41 Tájékoztató az egészségügyi menedzser mesterképzésről
2021 őszétől nappali munkarendben is elindult az EKK egészségügyi menedzser MSc képzése. A nagy múltú vezetőképzés ezáltal a kevesebb munkatapasztalattal rendelkezők és a friss diplomások számára is elérhetővé válik. Az előadás összefoglalja az egészségügyi menedzser mesterképzéssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, bízva abban, hogy felkelti azoknak az érdeklődését, akik a jövőben szívesen dolgoznának menedzsment területeken, szeretnének részt venni a hazai egészségügy fejlesztésében.
10:41 – 11:26 Hallgatói fórum
A csatolt előadások között interaktív beszélgetésre van lehetőség, a házigazda: Marosi Gergely szakmai irányító és a HÖK két hallgatója. Kötetlen beszélgetés keretében az egyetemi polgárrá válásról, a hallgatói élettel kapcsolatos lehetőségekről és kihívásokról lesz szó. Várjuk mindenki kérdéseit, hozzászólásait, tudjátok: nincs rossz kérdés, csak fel nem tett kérdés.