2024. júniusában Aurikuloterápia OFTEX akkreditált képzést tartunk, melyből személyes jelenléttel a gyakorlati oktatás zajlik, június 8-9-én.

Az aurikuloterápia a Hagyományos Kínai Orvoslás részét képező terápiás lehetőség, mely a fület, mint mikrorendszert használja a teljes test betegségeinek kezelésére. A fül jól elérhető szerv, rajta keresztül könnyen oldhatóak meg különböző problémák, ezért ez a kezelési mód Európában is nagyon elterjedt. Az eredményességhez nem feltétlenül szükséges a Hagyományos Kínai Orvoslás mély ismerete, ugyanakkor a kezelés változatosságát javítja, ha a terapeuta ebben is járatos.

Az aurikuloterápia képzésre meghívott gyakorlati előadónk Kajsa Landgren, a Lund-i Egyetem docense, aki az egyik – jelenléti oktatás keretében zajló – nap elméleti és gyakorlati képzését tartja.  Kajsa Landgren kutató és klinikus, aki klinikai praxisában akupunktúrával kezel. Fő érdeklődési területe a csecsemőkori kólika, illetve a pszichiátriai kórképek (kifejezetten a testképzavarok, táplálkozási rendellenességek). Ő a szerzője annak a máig egyedülálló tankönyvnek, mely az aurikuloterápia kínai és az európai alkalmazását egyaránt tárgyalva, a legrészletesebb elméleti és gyakorlati útmutatót adja.

Az akkreditált képzés házigazdája, az elméleti és a gyakorlati rész előadója Dr. Eőry Ajándék egyetemi docens, háziorvos szakorvos és hagyományos kínai orvos, a Semmelweis Egyetem Családorvosi Tanszékén működő Integratív Medicina Tanszéki Csoport vezetője.  

A képzést az OFTEX 50 kreditponttal akkreditálta. 

A képzés időtartama:

  • 5 nap
  • 3×3 órás online elméleti képzés, melyet online tesztvizsga zár
  • 2×8 órás gyakorlati képzés jelenléti formában
  • egy óra 45 perces

A jelenléti képzés helyszíne: 1091 Budapest, Üllői út 25.

Az ötnapos képzés díja: 100.000 Ft

A képzés szervezője: Integratív Medicina Tanszéki Csoport – Családorvosi Tanszék Semmelweis Egyetem

 Jelentkezés ITT

A programterv elérhető ITT

Kapcsolattartás: intmedcsot@semmelweis.hu

Minden jelentkezőt szeretettel várunk!

Aurikuloterápia