A nemi egyenlőség mind nagyobb mértékű megvalósítása érdekében Női Vezetői Klub indult a Semmelweis Egyetemen. A rendezvény első féléves programsorozata a vezetői kiválóság fejlesztéséhez és a szervezeti kultúra megújításához kínál támogatást az egyetem csaknem minden szakterületéről érkező női vezetőknek.

„A Semmelweis Egyetem dolgozóinak több mint kétharmada nő, ugyanakkor a vezetőknek kevesebb mint fele kerül ki a hölgyek közül, és minél magasabb vezetői szinteket vizsgálunk, annál alacsonyabb a nők képviselete. A felsővezetői pozíciókat jellemzően férfiak töltik be, és ugyanez igaz a legfontosabb döntéshozó és képviseleti testületek, a Szenátus és az egyetemi bizottságok többségének összetételére is”- ismerteti dr. Kormos Andrea rektori kabinetvezető, a Női Vezetői Klub védnöke. Hozzáteszi: a Semmelweis Egyetem családbarát vezetésének alapvető törekvése, hogy az arányok folyamatosan javuljanak, mely szándékot a 2021-ben elfogadott Nemi Esélyegyenlőségi Terv is rögzíti.

„A női vezetők kétségtelenül nélkülözhetetlen értéket képviselnek a szervezetekben. Vezetői erősségeik, például az empátia, a nyitottság, a konszenzusteremtő képesség, a szociális érzékenység óriási erőforrásnak számítanak intézményünkben” – hangsúlyozza a rektori kabinetvezető.

A Női Vezetői Klub létrehozásával a meghívottakat arra szeretnénk ösztönözni, hogy legyenek bátrak és vállaljanak aktív szerepet az egyetem közéletében, jussanak el minél magasabb szintekre – emelte ki.

A február 8-val kezdődő első félév rendezvényein dr. Gerberné Farkas Zsuzsanna, a FranklinCovey szervezetfejlesztő trénere segítségével a meghívottak megismerkedhetnek a kiemelkedően eredményes emberek hét szokásával. A képzés elektronikus tananyaggal egészül ki, ami a tudás egyéni elmélyítéséhez járul hozzá.

Galéria

9kép

A klub tagjai között az egyetem szinte minden szakterülete képviselteti magát: mind a hat kar, a Klinikai Központ, a Doktori Iskola, a szakképző intézmények, illetve a rektori és a kancellári támogató terület sok vezetője részt vett az első találkozón. A klub összetétele életkori szempontból is rendkívül színes, vezetői pályájuk elején lévő tehetséges fiatalok és tapasztalt vezetők egyaránt vannak közöttünk – emelte ki a rektori kabinetvezető.

Dr. Kormos Andrea hozzátette, a diverzitás a klub egyik legfontosabb értéke, hiszen a képzésen túl minden alkalommal lehetőség nyílik tapasztalatmegosztásra, véleménycserére, a nemek egyenlőségét előmozdító, a magánélet és munka feltételeit kiegyensúlyozó foglalkoztatási viszonyok és előmeneteli rendszer kialakításával kapcsolatban is.