A nemzetközi tudományos hét időpontja: 2019. november 4-8., amelynek keretében tartják meg az idei Semmelweis Symposiumot, amely hagyományosan az egyetem egyik legkiemelkedőbb, nemzetközi résztvevőkkel megrendezett tudományos eseménye. 

Az idei szimpózium az egyetem 250 éves jubileuma alkalmából szervezett rendezvénysorozat kiemelkedő eleme lesz november 5-7. között. Főszervezői Dr. Merkely Béla rektor, Dr. Ferdinandy Péter tudományos és innovációs rektorhelyettes és Dr. Kellermayer Miklós, az Általános Orvostudományi Kar megválasztott dékánja, témája: „Translational medicine from single molecules to the cardiovascular system” (Transzlációs orvoslás a molekuláktól a kardiovaszkuláris rendszerig). Részletes program az angol holnapon található. 

A tudományos programsorozat részeként valósul meg 2019. november 8-án a Doctor Honoris Causa ünnepség és a Dies Academicus, valamint az egyetemi tudományos jutalomdíjak átadói (Hugonnai, Huzella, Jendrassik, Semmelweis Ignác emlékérmek és jutalomdíjak).