A Semmelweis 250 Klinikai Konferencia a Semmelweis Egyetem alapításának 250. évfordulója alkalmából szervezett programsorozat egyik kiemelt eseménye, amelyre a Semmelweis Egyetem Elméleti Orvostudományi Központjában kerül sor. A március 9-10-ére tervezett rendezvényt a koronavírus járvány miatt későbbi időpontra halasztotta az egyetem rektora. További információ és regisztráció a konferencia angol nyelvű oldalán → érhető el.

Ez az első olyan nemzetközi szakmai konferencia, amely a Semmelweis Egyetem klinikai tevékenységét komplexitásában mutatja be és multidiszciplináris áttekintést nyújt a klinikai orvostudomány különböző területein végbemenő innovációkról, fejlődési irányokról, mintegy hetven hazai és külföldi neves előadó tolmácsolásában. A kétnapos szakmai program a nemzetközi tudástranszfer mellett a szakmai kapcsolatépítést is elősegíti, alkalmat ad későbbi együttműködések megalapozására. 

Célcsoport: Az eseményre intézményvezetőket, szakorvosokat, szakorvos-jelölteket, PhD hallgatókat, a klinikai képzésben már részt vevő (4-5-6. éves) hallgatókat, valamint a társegyetemek és kórházak vezetőit, munkatársait és hallgatóit egyaránt szeretettel várjuk.

Akkreditáció: Graduális képzésben részt vevő és PhD hallgatóknak: 1 kreditpont / nap. A rendezvény az OFTEX rendszerben 40 kreditpont értékben akkreditált. Figyelem! A jelenlétet szigorúan ellenőrizzük!

Poszter absztraktokat a honlapon keresztül lehet leadni, február 23. éjfélig. (Meghosszabbított határidő: február 26. éjfél!)

Helyszín: Semmelweis Egyetem Elméleti Orvostudományi Központ (EOK), 1094 Budapest, Tűzoltó utca 37-47.

A rendezvényen a Semmelweis Egyetem családbarát programjával összhangban, a Semmelweis Óvoda és a Pető András Gyakorló Óvoda pedagógusainak közreműködésével, gyermekfelügyeletet biztosítunk, ezáltal is ösztönözve a jelenleg gyermekükkel otthon tartózkodó munkatársak részvételét. Bejelentkezés erre a linkre kattintva lehetséges.

A konferencia nyelve angol (tolmácsolás nélkül).

Tovább az angol nyelvű felületre

A rendezvényt a Semmelweis Egyetem, gyógyító-megelőző és rehabilitációs tevékenységet végző egységeinek irányításáért felelős Klinikai Központ szervezi. 


A Medikus zenekar jubileumi, jótékonysági koncertje
a Klinikai Konferencia utolsó napján

Március 10-én, a Klinikai Konferencia utolsó napjának estéjén, 19 órai kezdettel, a Medikus Zenekar a Művészetek Palotájában ad  koncertet, a Semmelweis Egyetem 250. jubileuma alkalmából, a V4 koncertsorozat első állomásaként. A program különlegessége, hogy a Medikus zenekar tagjai kiegészülnek a V4 országok orvos- és egészségtudományi képzéseinek hallgatóival.  A koncert bevételét a II. sz. Gyermekgyógyászati Klinika kis betegei javára fordítjuk. A koncertre jegyeket itt lehet vásárolni. A jótékonysági koncerttel kapcsolatban itt található további információ. 

A budapesti eseményt további koncertek követik: Nagyszombat, Szlovákia (2020. március 12.), Prága, Csehország (2020. március 14.) és Krakkó, Lengyelország (Március 16.). A koncertsorozatot a Visegrádi Alap támogatja.