A 250 éves Semmelweis Egyetem jubileumi évének programsorozata 2019. szeptember 6-án 10.00 órakor az ünnepélyes tanévnyitóval kezdődött a Müpában, amely az egyetem nyilvános, ünnepi szenátusi ülése is egyben. Ekkor került sor az első évfolyamokra beiratkozott hallgatók nyilvános eskütételére magyar, német és angol nyelven. 

A tanévnyitóhoz kapcsolódott a szeptember 4-7. között tartott Semmelweis 250 Nyári Egyetem elnevezésű, az oktatásra fókuszáló, elsősorban az egyetem hallgatóinak szóló programsorozat. A hagyományteremtő céllal megtartott sokszínű rendezvény során a műtéti közvetítésektől a tudományos és ismeretterjesztő előadásokon át, a hazai és nemzetközi orvosképzés fejlesztését tárgyaló kerekasztal-beszélgetésekig a legkülönbözőbb témájú és műfajú programok közül választhattak a résztvevők. Emellett esténként filmklub, vízilabdamérkőzés és zenés, táncos programok kínáltak tartalmas közösségi élményeket. A Nyári Egyetem a Semmelweis Egyetem minden, a 2019/2020 őszi félévben aktív jogviszonnyal rendelkező hallgatója számára nyitott és ingyenes volt, valamint kreditpontot ért.

A programról készített összefoglaló tudósítás (amelyből az egyes napokról szóló beszámolók is elérhetők) ide kattintva látható.  

A Nyári Egyetem programfüzete itt érhető el.