Betűméret: A A A

Szakorvosképzés

A postgraduális képzésen belül a klinika súlyponti szerepet tölt be az urológiai és az andrológiai szakorvosképzésben. Mind elméleti, mind gyakorlati tanfolyamokkal részt vesz a szakorvosi felkészítő programban, melyben évente 1-2 alkalommal, 3-4 napos továbbképzéseket rendez a szakorvosjelöltek számára.

A szakvizsgát megelőzően a legtöbb urológus-, andrológus- és nőgyógyász-szakorvosjelölt több hónapos szakmai tanulmányúton jár klinikánkon az ország minden részéről, így részesei lehetnek a mindennapi klinikai betegellátásnak, speciális műtétekben vehetnek részt.

Az urológiai szakvizsgák lebonyolításában is aktív szerepet játszik intézetünk. A klinika igazgatója, Nyirády Péter professzor és Majoros Attila adjunktus rendszeresen részt vesznek a szakvizsgáztatásban illetve az Európai Urológus Társaság által akkreditált európai urológiai szakvizsgák hazai vizsgáztatóiként is közreműködnek.
A klinikán működik a Semmelweis Egyetem andrológiai szakképzést irányító Andrológiai Szakmai Grémiuma, Dr. Kopa Zsolt vezetésével.