Felnőtt / gyermek- és ifjúsági klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológia szakképzés

Grémiumelnök: Dr. Perczel Forintos Dóra egyetemi docens
SE ÁOK Klinikai Pszichológia Tanszék
1083 Budapest, Tömő u. 25-29.
Tel. 459-1493, 459-1500/51735 m.
e-mail: perczel@kpt.sote.hu  

A klinikai szakpszichológus olyan pszichológus, aki az MA/MSc (master) szintű diploma megszerzése után klinikai szakpszichológusi képzést teljesített. Többnyire pszichés betegségben szenvedő egyének diagnosztikájával, betegvezetéssel, gyógyító munkával foglalkoznak. A klinikai szakképzést azoknak az okleveles pszichológusoknak ajánljuk, akik a felnőtt illetve gyermekellátás területén dolgoznak és a képzés során elsajátított magas szintű szakmai ismereteiket az egészségügyi rendszer keretein belül szeretnék felhasználni. 

Felnőtt klinikai és mentálhigiéniai, valamint a Gyermek klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus szakképzés időtartama 48 hónap. A képzés integratív szemléletű, a klinikai pszichológia mai fejlettségének megfelelően olyan korszerű tudást kínál, amely magában foglalja a pszichodinamikus, kognitív – viselkedésterápiás és rendszerszemléletű pszichoterápiás képzést. A jelöltek elméleti, gyakorlati és szupervíziós képzésben részesülnek, megismerkednek a klinikai pszichológia alkalmazási lehetőségeivel a medicina különböző területein. 

Felnőtt klinikai és mentálhigiéniai valamint a Gyermek klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus szakképzésekkel kapcsolatos rendelkezéseket a 22/2012. (IX.14.) EMMI rendelet 8. sz. melléklete tartalmazza.

Felvételi felhívás – rezidens (ÚJ – 2019.04.09.)

Felnőtt és gyermek klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus szakképzés