Az egyetem munkatársai által beadott védőoltások száma - 2023. február 06.
545424 Összes oltás

Semmelweis-Egyetem-ütemterv (pdf)

A 35/b 2015. (2015. június 16-i) ÁOK Kari Tanács határozata

 


 

Kötelező szintentartók vizsgáiról

 

FEJLESZTÉS ALATT, FRISSÍTÉS HAMAROSAN!

 

<!–

Tisztelt Kolléga!

 A Szak- és Továbbképzési Igazgatóság az elmúlt évek tapasztalatai miatt változtat a tanfolyamok anyagának számonkérési formáján.

 Ezentúl a tanfolyamon résztvevők a tanfolyam alatt is megpróbálhatják megoldani az előadások napi anyagaiból összeállított tesztkérdéseket. A kérdések az előadás napján délután 2 órától oldhatók meg, egészen a tanfolyamot követő hét végéig. Mindenkinek minden napi teszt kitöltésére három próbálkozási lehetősége van. A kérdések megválaszolására kérdésenként két perc áll rendelkezésére, amit azonban összesítve használhat fel. Ez azt jelenti, hogy pl. 20 kérdés esetén a teszt megoldására összesen 40 perc áll rendelkezésére.

Amennyiben a napi tesztek összesített megoldási átlaga eléri, vagy meghaladja a 66,7%-ot, úgy Ön eleget tett a számonkérési kötelezettségének. Az átlag kiszámítása a napi legjobb eredmények figyelembe vételével történik.

A tesztekre elektronikus úton online tudnak válaszolni a Semmelweis Egyetem E-Learning rendszere segítségével. Az online tesztek megírásához saját internetes kapcsolattal és/vagy WIFI hozzáféréssel rendelkező okostelefon, tablet, vagy laptop szükséges. Kérjük, hogy amennyiben módjukban áll hozzanak magukkal ilyen készülékeket.

A szervezők az egyetemi helyszíneken megfelelő, mindenki által elérhető WIFI hozzáférést biztosítanak, így akár a helyszínen is meg lehet oldani a teszteket. 

A következőkben a teszttel kapcsolatos gyakorlati tudnivalókat szeretnénk Önökkel megismertetni:

A regisztráció során egy az alább látható kétoldalas regisztrációs kártyát kap mindenki. Aki a helyszínen regisztrál, az e-mail útján kapja meg a tesztíráshoz szükséges belépési adatokat.

A vonalkódot a napi be- és kijelentkezéskor tudják használni. A QR-kód beolvasásával pedig automatikusan az egyetemi E-Learning oldalra tudnak bejelentkezni, ahol az előadás anyagai találhatók, illetve az online vizsgát tudják teljesíteni. Amennyiben nem rendelkeznek QR-kód olvasóval, abban az esetben a kártyán l

átható linket (itc.semmelweis.hu) kell egy web-böngészővel megnyitni.

 

Bejelentkezés PC-ről:

Az Ön által használt böngészővel nyissa meg az itc.semmelweis.hu – linket, majd a nyíllal jelölt részbe („Külső felhasználók részére”) írja be a felhasználó nevét és jelszavát, ami a kapott kártyán szerepel. Ezután a szinten tartó kurzusra klikkelve megnyílik a tanfolyam ablaka. Itt találhatók a tanfolyam előadásainak ábra anyagai, valamint innen lehet elindítani a tesztkitöltést is.

Angol nyelv átállítása magyarra:

Amennyiben a belépést követően angol nyelven jelenik meg a felület, akkor a jobb felső sarokban található legördülő menüt lenyitva átállítható a felület nyelve.

Mobiltelefonról történő bejelentkezés után az angol nyelvű felület magyar nyelvre történő átállítása:

Ha Ön mobiltelefonról lép be a rendszerbe és angol nyelven jelenik meg az oldal, a jobb felső sarokban lévő ikonra kattintva át tudja állítani magyar nyelvűre a felületet.

Tesztírás:

A megfelelő napi tesztek kiválasztása után tudja elkezdeni a tesztek megoldását.

Figyelem! A teszt kitöltését csak akkor kezdje el, ha van ideje befejezni! Minden esetben 20 kérdésre kell válaszolni. Minden kérdésre 2 perc, vagyis összesen 40 perc áll rendelkezésére. Ha elkezdte a tesztek megoldását nincs arra lehetősége, hogy megszakítsa a válaszadást. Az idő nem áll meg, a rendszer pedig az idő lejártával automatikusan lezárja a tesztet és a megoldásokat kiértékeli. A napi tesztek megoldására három próbálkozási lehetősége van,  amit tetszőlegesen tud kihasználni a tanfolyamot követő hét végéig. 

A helyesnek vélt válasz melletti üres körbe kattintva választhat. Amennyiben nem biztos a válaszában, úgy megjelöl-heti a kérdést a „kérdés megjelölésére” kattintva. Ilyenkor a „tesztnavigá-ciós” ablakban a megjelölt kérdésen piros sáv jelenik meg. A kérdésekre bármikor visszatérhet, a navigációs ablakban lévő kérdésszámra kattintva. Amennyiben végezett a kérdések megválaszolásával, úgy a jobb alsó sarokban lévő Próbálkozás végé”-re kattintva fejezheti be a teszt kitöltését.

Mielőtt leadná a tesztet a rendszer összegezi válaszait és figyelmezteti, ha megválaszolatlan kérdései maradtak. Amennyiben a „vissza a próbálkozáshoz” gombra kattint, módjában áll visszatérni a kérdések megválaszolásához.

Ha „Az összes leadása és befejezése” gombot választja, a rendszer még egyszer figyelmezteti, hogy valóban le akarja-e adni a tesztet. 

Ha igen, akkor a következő ablakban válaszainak összegzése jelenik meg.

Ha kíváncsi, hogy melyik kérdést rontotta el, úgy a kurzus végén, amikor már mindenki megválaszolta a kérdéseket, vagy elhasználta próbálkozási lehetőségeit, akkor újra belépve a rendszerbe ellenőrizheti válaszait az „ellenőrzés” gombra kattintva. 

 

Bejelentkezés okostelefonról, vagy tabletről 

 Amennyiben van a telefonon QR-kód olvasó, úgy az automatikusan az egyetemi E-Learning oldalt nyitja meg. Ha nem rendelkezik QR-kód olvasóval, abban az esetben a kártyán olvasható linket (itc.semmelweis.hu) kell egy web-böngészővel megnyitni. A navigáció kicsit eltér a PC-vel történő bejelentkezéstől, mivel az oldal automatikusan a mobiltelefonra optimalizált nézetet ajánlja fel. Alapértelmezésként az egyetemi azonosító (SEKA) rendszerrel történő bejelentkezés jelenik meg. Azonban a képernyőt balra simítva előtűnik a „más felhasználók részére” alkalmas belépési ablak. Ezen keresztül kell bejelentkeznie a kártyán található „felhasználónév” és „jelszó” megadásával.

Ezután a tanfolyam anyagát tartalmazó oldalra jut és itt tudja az előzőekben bemutatott módon kitölteni a tesztkérdéseket.

 A tesztírás során felmerülő problémákat munkaidőben a 06-20-825-6581-es telefonszámon, munkaidőn túl pedig a segitseg@e-learning.semmelweis.hu címre írt üzenettel jelezheti.

 

Reméljük, hogy a változtatások segítségével csökkenteni tudjuk a vizsgákkal kapcsolatos eddigi szorongást és a Semmelweis Egyetemen szervezett tanfolyamok népszerűsége úgy emelkedik, hogy a szakmai színvonal ne romoljon.

 

            Támogatásukat ezúton is köszönjük.

 

–>