Kötelező szintentartók vizsgáiról

Elektronikus vizsgázás a SE posztgraduális e-learning rendszerében

(Tájékoztató)

A Semmelweis Egyetem által szervezett kötelező szinten tartó tanfolyamok online vizsgával zárulnak.

A tesztkérdések a https://postgrad-cme.semmelweis.hu/ weboldalra belépve válaszolhatók meg.

A belépéshez szükséges felhasználói nevet és jelszót a tanfolyam helyszínén a regisztrációs pultnál kapják meg, a jelentkezési határidő utáni jelentkezés esetén pedig e-mailben.

 

Bejelentkezés menete PC-ről, ill. mobil eszközökről:

Az Ön által használt böngészővel nyissa meg a postgrad-cme.semmelweis.hu weboldalt, majd a nyíllal jelölt SePA login/belépés linkre kattintva megjelenik a beléptető panel.

(A képernyő mentésekre kattintva kinyílik a képtár!)

Mobil eszközzel a regisztrációs kártyán található QR kódot beolvasva közvetlenül a bejelentkezési weboldalra jutnak.

A bejelentkezésnél a regisztrációs kártyán található, ill. az e-mailben kapott felhasználó nevét és jelszavát írja be a megfelelő helyre és kattintson a „Login” gombra.

 

A bejelentkezés után közvetlenül a saját kurzusai kezdőoldalai jelennek meg.

A Kurzusaim menüpont alatt listázva láthatja az Ön számára elérhető a kurzusokat, köztük azt is, amelyre aktuálisan jelentkezett. A kurzus címére kattintva jut el a tanfolyam oktatási anyagaihoz és a záróteszthez, ill. ha a záróteszt több részből áll, akkor a tesztekhez.

A Záróteszt linkre kattintva megjelenik az az oldal, ahonnan a tesztkitöltés indítható.

A teszt kitöltése nem automatikusan indul el. A véletlen indítást a rendszer biztonsági beállításai meggátolják. A teszt kitöltését ténylegesen a „Teszt megoldása most” szövegre kattintva lehet elkezdeni egy további biztonsági felugró panelen megjelenő „Próbálkozás indítása” gombra kattintva.

 

  

A tesztlap általában 50-60 db egyszerű választásos kérdést tartalmaz, kitöltésére kérdésenként rendszerint 2 perc áll rendelkezésükre. A kérdések megválaszolása a válaszlehetőségek előtti üres körök bekattintásával történik.

A tesztkitöltésre rendelkezésre álló idő alatt a kérdések között szabadon lehet scrollozni és a már bekattintott válaszokat cserélni lehet. Az elkezdett tesztkitöltést az általános szabályok szerint megszakítani nem lehet. A válaszok oldalanként automatikusan mentésre kerülnek, így amennyiben a kitöltési időn belül véletlenül, vagy technikai okból kilépnek a tesztoldalról (pl. internet-szakadás miatt), a tesztlapra vissza lehet térni és tovább lehet tölteni a tesztet a lejárat idejéig. A kitöltési idő lejártakor az addig megadott válaszok automatikusan mentésre kerülnek.

Amennyiben a kitöltési idő lejárta előtt végeznek a tesztkitöltéssel, a „Próbálkozás vége” szövegre kattintva tudják leadni a tesztet.

Mielőtt leadná a tesztet a rendszer összegzi válaszait és figyelmezteti, ha megválaszolatlan kérdései maradtak. Amennyiben a „Vissza a próbálkozáshoz” gombra kattint, módjában áll visszatérni a kérdések megválaszolásához.

 

Ha „Az összes leadása és befejezése” gombot választja, a rendszer még egyszer rákérdez, hogy valóban le akarja-e adni a tesztet?

Ha igen, akkor a következő ablakban megjelenik, hogy sikerült-e teljesítenie a tesztet. Ha nem járt sikerrel, akkor a rendszer kiírja, hogy még hány próbálkozási lehetősége van hátra.

A teszt kitöltését 3 alkalommal lehet megkísérelni, a próbálkozások között nincs kivárási idő beállítva. Az egyes próbálkozások indításakor számításba kell venni, hogy a tesztlap kérdései próbálkozásról próbálkozásra automatikusan változnak. A teszt végeredményét a legjobb eredményű próbálkozás százalékos értéke adja.

 

 

 

Amennyiben nem egy, hanem több teszt tartozik a tanfolyamhoz, a többszörös próbálkozási lehetőség minden egyes tesztre egyaránt, külön-külön is vonatkozik. Ebben az esetben a végeredményt a külön-külön kitöltött tesztek legjobb eredményeinek átlaga adja, melynek el kell érnie az elvárt százalékot. Ez a végeredmény elérhető úgy, hogy minden teszt legjobb eredménye külön-külön is eléri a kívánt %-ot, és úgy is, hogy csak azok átlag adja ki azt.

 

Eredményes a kitöltés, ha a helyes válaszok aránya eléri a 66,7 %-ot. Az elért %-os eredményt a teszt leadása után a rendszer azonnal megadja. Az elért eredményét ismételten megtekintheti az „Osztályzatok” menüpontra kattintva.

Figyelem! A teszt kitöltését csak akkor kezdje el, ha van ideje befejezni! Ha elkezdte a teszt megoldását, nincs arra lehetősége, hogy megszakítsa a válaszadást. A rendszer az idő lejártával automatikusan bezárja a tesztet és a megoldásokat kiértékeli.

 

A teszt kitöltésére a tanfolyam zárását követően még legalább egy hétig van lehetősége. Ezután, ha az „Értékelés” szöveg olvasható az egyes próbálkozásokra vonatkozó sorok végén, erre kattintva megnézhetők a helyes válaszok.

 

A tesztírás során felmerülő technikai/informatikai problémákat munkaidőben a 06-20-670-1747-es telefonszámon, munkaidőn túl pedig a segitseg@e-learning.semmelweis.hu címre írt üzenettel jelezheti, egyéb kérdésekben a +36-1-459-1500/62371 telefonszámon elérhető adminisztratív munkatárs tud felvilágosítással szolgálni.

 

Sikeres vizsgázást kívánunk!

SE Szak- és Továbbképzési Központ