Az egyetem munkatársai által beadott védőoltások száma - 2023. január 22.
545262 Összes oltás

Semmelweis Egyetem Szak- és Továbbképzési Központjának tájékoztatója a regisztráció (működési nyilvántartás) megújításáról

 

Tisztelt Doktornő / Doktor Úr!

A Semmelweis Egyetem továbbképzési pontnyilvántartása szerint 8000 fő orvos kollégának  lejár a regisztrációja (működési nyilvántartása) 2020-ban és ezzel együtt aktuális továbbképzési periódusa. Az egészségügyi szakképesítéssel rendelkező személyek alap- és működési nyilvántartásáról, valamint a működési nyilvántartásban nem szereplő személyek tevékenységének engedélyezéséről szóló 18/2007. EüM rendelet 8.§ (6) bekezdésében foglaltak alapján a lejárati idő előtt egy évvel el lehet kezdeni a megújítást, amennyiben a továbbképzendő teljesítette továbbképzésének elméleti és gyakorlati részét. A megújított regisztráció kezdő időpontja a nyilvántartásban szereplő érvényes ciklus záró napja lesz, kivéve, ha később kerül benyújtásra az ÁEEK-nak a megújítási kérelem, mint ahogy lejár a működési nyilvántartás érvényessége.

A megújításhoz elengedhetetlen, hogy az ÁEEK megkapja a pontnyilvántartását végző Egyetemtől, ezen belül is a Szak-és Továbbképzési Központtól az Ön továbbképzési teljesítési igazolását. Ezt a dokumentumot csak abban az esetben tudjuk kiállítani, ha teljesítette továbbképzési periódusának elméleti részét és feltöltötte munkáltatói igazolását az oftex portálra a gyakorlati pontok jóváírásához. Ehhez az alábbiakat kell tennie:

  1. Munkáltatójától megkéri a munkáltatói igazolást erre a továbbképzési periódusra vonatkozóan. Az igazolásnak tartalmaznia kell az összes szakképesítést, amivel Ön rendelkezik és munkája során használja is azokat és az időszakot, amióta az adott munkahelyen dolgozik. Abban az esetben, ha Ön a továbbképzési periódusa alatt munkahelyet váltott, akkor minden munkahelyétől kérjen munkáltatói igazolást. (Formanyomtatványt ehhez az oftex portál „dokumentumtár” menüben talál, SE Munkáltatói Igazolás címszó alatt). Amennyiben Ön vállalkozó orvosként praktizál, a vállalkozó engedélyt kiállító ÁNTSZ-től kell kérnie, egy ún. Hatósági Bizonyítványt.
  2. Miután megkapta munkáltatói igazolását kérjük, lépjen be a saját belépési nevével és jelszavával az oftex portálra és a „teljesítés” menüpont alatt az „igazolás feltöltése” opciót választva töltse fel pdf formátumban igazolását. Postai úton nem kérjük megküldeni a papír alapú igazolást!
  3. Ezt követően a Szak- és Továbbképzési Központ a beérkezés időrendi sorrendjében feldolgozza az igazolásokat és lehetőség szerint lezárja továbbképzési periódusát. Az erről szóló pontösszesítőt elektronikusan megküldjük az ÁEEK Nyilvántartási Főosztálynak és az Ön e-mail címére is tájékoztatásul. A teljesítési igazolással Önnek további teendője nincs, ezzel jelezzük Önnek, hogy elindíthatja nyilvántartásának megújítását az ÁEEK Nyilvántartási Főosztályán a megújítási kérvény kitöltésével (adatlap.enkk.hu) és beküldésével.

A Szak-és Továbbképzési Központ készséggel nyújt segítséget a felmerülő kérdésekben, munkaidőben a 459-1500/62372, 62371 melléken és a 06 20 825-0675 telefonszámon.

Semmelweis Egyetem Szak-és Továbbképzési Központ