Felnőtt / gyermek- és ifjúsági klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológia szakképzés

Felvételi tájékoztató, kitöltendő űrlapok részletesen itt találhatóak:

Felvételi

Grémiumelnök: Prof. Dr. Perczel-Forintos Dóra egyetemi tanár

SE ÁOK Klinikai Pszichológia Tanszék

1091 Budapest, Üllői út 25.

Tel. 459-1493, 459-1500/62360 m.

e-mail: perczel-forintos.dora@med.semmelweis-univ.hu

A klinikai szakpszichológus olyan pszichológus, aki az MA/MSc (master) szintű diploma megszerzése után klinikai szakpszichológusi képzést teljesített. Többnyire pszichés betegségben szenvedő egyének diagnosztikájával, betegvezetéssel, gyógyító munkával foglalkoznak. A klinikai szakképzést azoknak az okleveles pszichológusoknak ajánljuk, akik a felnőtt illetve gyermekellátás területén dolgoznak és a képzés során elsajátított magas szintű szakmai ismereteiket az egészségügyi rendszer keretein belül szeretnék felhasználni. 

Felnőtt klinikai és mentálhigiéniai, valamint a Gyermek klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus szakképzés időtartama 48 hónap. A képzés integratív szemléletű, a klinikai pszichológia mai fejlettségének megfelelően olyan korszerű tudást kínál, amely magában foglalja a pszichodinamikus, kognitív – viselkedésterápiás és rendszerszemléletű pszichoterápiás képzést. A jelöltek elméleti, gyakorlati és szupervíziós képzésben részesülnek, megismerkednek a klinikai pszichológia alkalmazási lehetőségeivel a medicina különböző területein. 

Felnőtt klinikai és mentálhigiéniai valamint a Gyermek klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus szakképzésekkel kapcsolatos rendelkezéseket a 22/2012. (IX.14.) EMMI rendelet 8. sz. melléklete tartalmazza.

Felnőtt és gyermek klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus szakképzés