Betűméret: A A A

Tehetséggondozás

A Semmelweis Egyetem különösen nagy hangsúly fektet az utánpótlás nevelésére és a tehetségek kiválasztására, gondozására. A szervezett tehetséggondozási programjok a szakkollégiumokban, illetve a tehetséggondozási programban valósulnak meg.

 

tdk_logoTudományos Diákkör célja, hogy az egyetem minden hallgatójának lehetőséget biztosítson a kutatásban való részvételre, segítse a tapasztalatszerzést magyar és nemzetközi konferenciákon, pályázatokon.

Cím: Nagyvárad téri Elméleti Tömb fszt.4. , 1089 Budapest, Nagyvárad tér 4. 
E-mail: semmelweis.tdk@gmail.com
Ügyfélfogadás: hétfő-csütörtök 9:30-13:30 óra között 


kerpel-fr-logoA Kerpel-Fronius Tehetséggondozó Programot az egyetem szenátusa hozta létre 2007-ben a kivételesen tehetséges hallgatók felkutatására és folyamatos gondozására a szorosan vett egyetemi tanulmányok előtt, alatt illetve után.  A programot a Tehetséggondozó Tanács működteti, a résztvevő karok képviselőinek segítségével.

A tehetséges hallgatók számára az egyetem “Tehetségbónusz” programot hirdet, az általuk felvett egyetemi kurzusok költségeit a térítésmentes 360+36 kreditpontnyi határon túl az intézmény magára vállalja.

Ugyancsak a Kerpel-Fronius program működteti a Jellinek Harry Ösztöndíjat, amely a heidelbergi és freiburgi egyetemekre biztosít évi mintegy 6 ösztöndíjas kiutazási lehetőséget. A Semmelweis Alapítvány évente 7 hallgatónak biztosít anyagi támogatást kimagasló tudományos, kulturális és közéleti tevékenységéért.

Cím: Nagyvárad téri Elméleti Tömb F4-es iroda, 1089 Budapest, Nagyvárad tér 4.
Telefon/Fax: 459-1500/56352 mellék
E-mail: tehetsegpont.se@gmail.com


koranyi_logo_hu2A Korányi Frigyes Szakkollégium 1985-ben jött létre azzal a céllal, hogy saját kurzusai és követelményrendszere által hozzájáruljon az egyetemi – elsősorban orvos, fogorvos és gyógyszerész – hallgatók minél magasabb szakmai színvonalú képzéséhez, és olyan egyéniségek neveléséhez, akik a társadalom ügyei iránt sem közömbösek, azért felelősséget éreznek és tettre készek.

A szakkollégium évente megszervezi a Korányi Frigyes Tudományos Fórumot, amely a TDK konferencia szakma-specifikus szerveződésével szemben a multidiszciplináris szemléletet hangsúlyozza. A szakkollégium helyes szakmai és közösségi irányvonalának megerősítéseként a Szakkollégiumi Akkreditációs Bizottság 2011 decemberében „megjegyzés nélküli” akkreditációban részesítette a közösséget, és döntésük alapján a szakkollégium működése a Szakkollégiumi Charta minden alapelvének megfelel, így az intézmény 3 évre akkreditált minősítést kapott.

A szakkollégiumi közösség tagjai önkéntes feladatvállalással aktívan közreműködnek a tudomány népszerűsítését szolgáló egyetemi rendezvények (Kutatók Éjszakája) lebonyolításában.

Cím: 1074 Budapest, Hársfa utca 59/b.
Telefon: 459-1500 (mellék: 53900) vagy 321-0277
Hallgatói önkormányzat: Tel.: +36-20-825-9631
E-mail: habil.harsfa@gmail.com