1.Sebgyógyulás elősegítése sejtes rendszerek segítségével.  A téma rövid leírása: A projektben arra keressük a választ, hogy a zsírsejtek, illetve fibroblasztok jelenléte hogyan befolyásolja a sebgyógyulást. Vizsgáljuk a zsírsejtek aktiválódását, az általuk kibocsátott molekulákat, a fibroblasztok aktivációját, receptorait, a kötőszövet mennyiségének, összetételének változását, a beereződést, az epithelizáció folyamatát, valamint az immunsejtek szerepét.
2. A sebgyógyulás elősegítése különböző szövetekben sajátvér készítmények segítségével. A téma rövid leírása: A saját vér készítményeket már egyéb orvosi beavatkozások terén alkalmazzák, azonban az általános sebészeti, sebgyógyulási, problémák esetén még nincs kihasználva a PRP/PRF nyújtotta lehetőség. A kutatás során annak járunk utána, hogy különböző szövetsérülések esetén hogyan tud a regenerációs folyamatokhoz hozzájárulni a vérből készített ”mátrix”, és mivel tehetjük még hatékonyabbá a működését.
3. Az adhézió kialakulásának vizsgálata és a prevenció lehetőségei. A téma rövid leírása: A hasüregi adhéziók műtéti beavatkozásokat, sérüléseket, gyulladásos folyamatokat követően alakulnak ki. A sérült szövetek egymással vagy egyéb ép szövetekkel tapadnak össze, a cseplesz sok esetben befedi a roncsolódott területet. A kialakuló erős adhéziók idegen szöveteket húznak össze egymással, a szervek normál mozgását megakadályozzák, a feszülés hatására sokszor fájdalom érzettel jár együtt. A fent említett tünetek jelentősen rontják a beteg életminőségét, funkcionális zavarokhoz vezethetnek.
4. Az állatkísérletek jelentősége a történelem során.  A téma rövid leírása: Az állatok felhasználásának nagy jelentősége volt az ókortól kezdve az élő szervezet működésének megismerésében. Hogyan jutottunk el a megismeréstől a kísérletekig? Milyen szemléletváltás történt a történelem során, amely eredményeként ma már a kísérleti állatok is védelmet élveznek? Az etikai értékelésen túl, az adott korban élt közemberek, tudósok, filozófusok állatok létezéséhez, felhasználásához kapcsolódó véleményét is kutatjuk.
5. A sebellátás története az ókortól napjainkig. A téma rövid leírása: Izgalmas kérdést járunk körbe, amikor arra keressük a választ, hogy hogyan tudták/tudják elkerülni a természeti népek a sebfertőzést, mit használnak a sebek ellátására, illetve mely módszerek, praktikák kerültek be a modern sebellátásba? Sebellátás az emberiség történelmében Sebellátás a természeti népeknél