Az egyetem munkatársai által beadott védőoltások száma - 2021. április 10.
137469 Összes oltás
13271 Beoltott Semmelweis Polgár

“George Berci” Sebészeti Gyakorló és Kutató Laboratórium (Tréning központ)

A sebészet gyakorlati oktatásában és a kutatásban tölt be fontos szerepet a Semmelweis Egyetem Kísérletes és Sebészeti Műtéttani Tanszékének Herceghalmon kialakított „George Berci” Sebészeti Gyakorló és Kutató Laboratóriuma.

RS17330__ZZS0518-scr.jpg

A herceghalmi Állattenyésztési és Takarmányozási Kutatóintézet területén létrehozott laboratóriumban nagyállat-műtétek is végezhetők, amelyekhez a legmodernebb laparoszkópos eszközök állnak rendelkezésre. A létesítmény az állatorvostan-hallgatók számára is gyakorlati lehetőséget biztosít, emellett alkalmas tudományos kutatásra is; lehetőséget ad a sebészeti beavatkozásokhoz szükséges eszközök kifejlesztésére és ezek preklinikai vizsgálatára. A laboratórium, valamint az ennek helyet biztosító herceghalmi Állattenyésztési és Takarmányozási Kutatóintézet között szoros együttműködésben áll egymással, igényes hátteret biztosítva a sebészeti jellegű oktatás, kísérleti kutatások elvégzéséhez, amelyek révén egy európai szintű innovatív oktató-kutató központ jöhet létre.

A labor névadója, a magyar származású Dr. George Berci, aki számos orvosi műszer megalkotója, az endoszkópos minikamera létrehozója és első alkalmazója.