Az egyetem munkatársai által beadott védőoltások száma - 2021. április 17.
161844 Összes oltás
13717 Beoltott Semmelweis Polgár

Training of Soft Skills for Surgical Teams using an immersive Serious Game

Projekt reference number: 2018-ES01-KA202-050943

 

Nem-műtéti-készségeknek nevezzük azokat az interperszonális (pl. kommunikáció, csapatmunka), kognitív (pl. döntéshozás, tudatosság) és személyes erőforrásokat (stresszel vagy fáradtsággal való megküzdés), amelyek kiegészítik a műtéti készségeket, illetve elősegítik a biztonságos és hatékony munkavégzést. Jelentőségüket a sebészetben és a sebészeti szakképzésben nemrég vették csak gorcső alá.  Fontosságuk egyre nő, ahogy a sebészeti szakképzés egyre inkább elfordul a hagyományos képzési formáktól, amelyek már nem felelnek meg a modern és biztonságos sebészeti gyakorlatnak. Így a műtői munkatársak nem-műtéti-készségeinek folyamatos fejlesztése elengedhetetlené vált.

Továbbá a virtuális valóság (VR) és a videójátékok (Serious Games – SG) az élet minden területén kimeríthetetlen forrásai a modern oktatásnak. Előnyeiket a sebészeti képzésben sem használták még ki megfelelően, annak ellenére, hogy a műtéti team tagjai látványos környezetben, betegbiztonsági kockázatok nélkül fejleszthetik készségeiket, továbbá a képzés költségei is csökkenthetők, mivel nincs szükség tréning központ vagy műtő bérlésére.

Az S4Game Projekt fő célkitűzése, egy innovatív képzési program létrehozása az egészségügyi szakemberek nem-műtéti-készségeinek fejlesztésére. Ennek érdekében egy szakkönyv és egy egyedülálló, VR technológián alapuló videójáték megalkotása a cél, amelyek a műtői munkához szükséges nem-műtéti készségeket (kommunikáció, csapatmunka, koordináció) fejlesztik. A műtéti team tagjai (operatőr, első asszisztens, műtősnő stb.) 3D avatar formájában jelennek meg a játékban és a való életből vett problémamegoldó feladatokkal segíti a szakemberek képzését.

További információért, kérjük látogassa meg weboldalunkat: www.s4game.eu 

Kérjük kövessen minket a közösségi médián keresztül is:

  • Facebook – @s4gameproject
  • Twitter – @S4Game1
  • Instagram – sforgameproject