Gazdag és szerteágazó lehetőségek várják a Általános Orvostudományi Kar hallgatóit az egyetem falain belül és kívül egyaránt. Első évtől kezdve számos hallgatói rendezvény teszi még színesebbé az amúgy is tartalmas hétköznapokat. A teljesség igénye nélkül, íme néhány a rendezvények közül: Gólyatábor, Gólyahajó, Gólyabál, Sportnap, Kulturális Napok, Jégfarsang, stb.

Gólyabál 2013. Semmelweis Karnevál 2014.

Sport terén is nagy a választék az egyetemen: labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, röplabda, floorball, úszás, tenisz és egy sor egyéb szabadidősport.
Tovább a Testnevelési és Sportközpont honlapjára… 

A hallgatók számos szervezethez csatlakozhatnak nemzetiségük, érdeklődési körük, igényeik szerint. Ilyen szervezet például

hogy csak néhányat említsünk.

tudomanyos_elet_illusztralasA hallgatóknak lehetősége van elmélyülni az érdeklődésüknek megfelelő szakmai tárgyakban akár TDK munka keretében, akár a klinikákon folyó tudományos kutatómunkába történő bekapcsolódással. Sok Tudományos Diákkörös hallgató dolgozik együtt velünk a laboratóriumokban, számtalan elismerő díjjal fémjelezve az itt zajló kutatásokat és természetesen a saját munkájukat is. Karunk bekapcsolódott a „kutató diák” programba is, így már a középiskolások is „bepillanthatnak” olykor a kutató laboratóriumokba és a kutatói gondolkodásba.

Az oktatás során igyekszünk hallgatóink készségeit és felkészültségét fejleszteni azáltal, hogy ösztönözzük őket a hazai és nemzetközi szakirodalom tanulmányozására, ezek segítségével önálló tudományos dolgozatok elkészítésére. 

Színes képet ad a hallgatói életről a Szinapszis folyóirat, mely félévente 4 számban jelenik meg. Az érdeklődők számára angol és német nyelvű hallgatói weboldal is rendelkezésre áll.