Betűméret: A A A

Egyetemi elismerések

A kiemelkedő tudományos tevékenységek elismerésére 5 egyetemi díjat alapítottunk:

Mindegyik díj évente egyszer adományozható. A Semmelweis Emlékérem és Jutalomdíj az iskolateremtő kutatói életmű elismerésére, míg a Jendrassik Emlékérem a klinikai kutatások, a Huzella Emlékérem pedig az elméleti orvosbiológiai kutatások elismerésére alapított, magas erkölcsi elismerést jelentő kitüntetés. A Semmelweis Emlékérem és Jutalomdíj jelölés, míg a másik két elismerés pályázat útján nyerhető el. A 2009-ben alapított Semmelweis Budapest Award olyan, világszerte elismert eredményeket felmutató, az élvonalból is kiemelkedő, az orvosbiológiai kutatás terén aktív külföldi tudós tevékenységét hivatott elismerni, akinek teljesítménye méltó az egyetem névadójának szellemiségéhez, és tekintélyes mértékben járul hozzá az élő természettudományos megismerés új útjainak felfedezéséhez és az emberiség javához.

A 2010-es alapítású Hugonnai Vilma emlékérem odaítélésével a Semmelweis Egyetem a fiatal női orvosok-kutatók munkásságát ismeri el az utánpótlás nevelés érdekében.

Semmelweis Budapest Award díjazottak:

2016. Dr. Stefan W. Hell
2015. Dr. Tomas Hökfelt (videós beszámoló)
2014. Dr. Klein György (videós beszámoló)
2013. Dr. Oláh György (videó interjú)
2012. Dr. Somogyi Péter (videó interjú)
2011. Professor Sir George Radda (videó interjú)
2010. Professor Jeremy K. Nicholson 

a Semmelweis Ignác Emlékérem díjazottak a linkre kattintva olvashatóak
a Jendrassik Ernő díjazottak névsora a linkre kattintva olvashatóak
a Huzella Tivadar díjazottak a linkre kattintva olvashatóak

Hugonnai Vilma díjazottak:

2016. Dr. Sebestyén Anna
2015. Dr. Margittai Éva
2014. Dr. Nemoda Zsófia
2013. Dr. Ludányi Krisztina
2012. Dr. Fekete Andrea
2011. Dr. Müller Veronika és Dr. Zelkó Romána

Az egyetem legkiválóbb kutatóit évente magas állami kitüntetésekre is felterjeszti, és az utóbbi években számos egyetemi professzor kapott állami elismerést (Széchenyi-díj, Szent-Györgyi Albert-díj, Apáczai Csere János-díj, Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje, Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztje stb.).