Az egyetem munkatársai által beadott védőoltások száma - 2022. november 19.
543116 Összes oltás

Kedves Meghívottak!

Dr. Simon Lajos egyetemi docens 2021. augusztusában ünnepli 70. születésnapját. E jeles évfordulót szeptember 3-án ünnepeljük meg pályatársai körében.
A programról hamarosan alább olvashatnak részletesen.

Meghívó

Program

 

Fotókiállítás nyílt a Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikán

70. születésnapján köszöntötték dr. Simon Lajost

Ezen jeles alkalomra könyv jelenik meg a VIKOTE gondozásában. 
“A csatát nem a helyszínen kell megnyerni” c. kötet Simon Lajos 70. születésnapjára jelenik meg, a Magyar Viselkedés-, Kognitív és Sématerápiás Egyesület gondozásában. Az ünnepség minden résztvevőjének biztosítunk egyet. Azt követően pedig a VIKOTE Kognitív és Sématerápiás Központjában (Budapest, VIII. ker. Baross utca 119/a) lesz megvásárolható.

 

Köszöntések:

Tringer László Professzor Úr: A 70 éves Simon Lajos köszöntése
“A csatát nem a helyszínen kell megnyerni” tanulmánykötet dr. Simon Lajos 70. születésnapjára
Simon Lajos szakmai életpályája egységes szerkezetet mutat. A látszólag sokféle, szerteágazó tevékenység hátterében a mentális betegek lelki gyógyításának és rehabilitációjának művelése és fejlesztése  húzódik meg. A pszichiátriai gyógyeljárásoknak a XX. század második felében bekövetkező rohamos fejlődése a gyógyszeres kezelések előtérbe kerülését hozta magával. Sokakat túlzott optimizmussal töltött el a pszichiátriai betegségek gyógyításának esélyeit illetően a hatékony gyógyszerek megjelenése a klinikai gyakorlatban. Simon Lajos Egyike azoknak a hazai pszichiátereknek, akik korán felismerték, hogy a kémiai gyógymódok önmagukban nem elégségesek a mentális betegségek maradék nélküli leküzdésében. Teljes szakmai lendületét a lelki gyógymódok fejlesztésének, és a betegségekből való felépülés előmozdításának szentelte. Ugyanakkor lépést tartott a technika mindenkori fejlődésével, kutatta és ma is vizsgálja a műszaki fejlődés legújabb lehetőségeit, amelyek a betegek gyógyításában is segítséget jelenthetnek. 70. születésnapján volt és jelen munkatársai írásaikkal e gazdag életpálya egy-egy mozzanatát világítják meg, amely – célját és alapvető törekvéseit változatlanul szem előtt tartva – töretlenül folytatódik tovább.
Tringer László professzor emeritus