Az egyetem munkatársai által beadott védőoltások száma - 2021. január 16.
14731 Összes oltás
5991 Beoltott Semmelweis Polgár

Bemutatkozás:
A digitális fogászat fejlődése és térnyerése mellett is fontos vizsgálni a hagyományos precíziós-szituációs lenyomatok pontosságát, részletvisszaadó képességét, dimenzió stabilitását. Nem csupán azért fontos ez a terület, mert az indirekt CAD/CAM útvonal kiinduló lépése a hagyományos lenyomat, így nagyban befolyásolja ennek az eljárásnak a pontosságát és sikerességét, de azért is, mert ugyan a digitális technika térhódítása vitathatatlan és egyre lendületesebb, de ma még a precíziós-szituációs lenyomatok döntő többségét a világ minden táján hagyományos úton készítik.

A gyakorló fogorvos először egy a száj viszonyokhoz legjobbnak gondolt lenyomatvételi technikát, majd egy ehhez a technikához illő lenyomatvételi anyagot és lenyomatkanalat választ.

 

 

Kutatócsoportunk ezen precíziós-szituációs lenyomatvételi technikák összehasonlító értékelésével foglalkozik in vitro körülmények között, valamint a magyar fogorvosok precíziós szituációs lenyomatvételi szokásait is vizsgáljuk. Ebben az alábbi teszt kitöltésével segítheti munkánkat:

http://lenyomat.weebly.com/

Cikkek:
● Jász Máté: Precíziós-szituációs lenyomat – mikor, hogyan? Magyar Fogorvos 2010; 19:232-234

Rektori pályamunkák:
● Jász Bálint (FOK IV.): A precíziós-szituációs lenyomatvételi technikák összehasonlító értékelése (Dr. Körmendi Szandra) 2017/2018. év – III. helyezés

TDK előadások:
● Jász Bálint (FOK IV.): Precíziós-szituációs lenyomatvételi szokások a magyar fogorvosok körében (Dr. Körmendi Szandra) 2018