Az egyetem munkatársai által beadott védőoltások száma - 2021. május 10.
238718 Összes oltás
14143 Beoltott Semmelweis Polgár

A Fogpótlástani Klinikán, a fogászati beavatkozások elvégzésére, előzetes időpont egyeztetés után van lehetőség.
Kérjük, hogy amennyiben szeretnék felkeresni klinikánkat, az alábbi telefonszámon legyenek kedvesek időpontot kérni: 
459-1500/59351  

Állkapocsízületi rendelésre váró pácienseink részére

A Fogpótlástani Klinikán a páciensek kezelését fogorvosok, vagy oktatók felügyeletével fogorvostan-hallgatók végzik, valamint speciális szakrendelések keretein belül foglalkozunk állkapocsízületi megbetegedések és arc-állcsonthiányok kezelésével.

A klinikára – az állkapocs ízületi problémával jelentkezőket kivéve – nem kell előzetesen bejelentkezni és beutaló sem szükséges.

Az állkapocs ízületi problémával jelentkezőknek előzetesen be kell jelentkezniük a (06-1) 459-1500 / 59356 telefonszámon.

  • Bejelentkezés (Földszint – betegfelvétel)

A Fogpótlástani Klinikára a Fogorvosi Oktatási Centrum (Szentkirályi utca 47.) betegfelvételén lehet jelentkezni. A betegfelvétel 08.00 és 15.30 között fogadja az új jelentkezőket, akiket az épületben működő Orális Diagnosztikai Tanszéken vizsgálnak meg. Ennek keretében felmérik, hogy milyen fogászati beavatkozásokat kell elvégezni ahhoz, hogy fogpótlást lehessen készíteni. A szükséges szájsebészeti, parodontológiai, konzerváló fogászati kezeléseket az épületben működő szak-klinikákon végzik el. Ezután a Fogpótlástani Klinikán, betegvizsgálatot követően a felvételes orvos nyilvántartásba veszi a pácienst.

  • Felvételes ügyelet (VI. emelet 606.)

Az Orális Diagnosztika Tanszékről (beutalóval) a Fogpótlástani Klinikára érkezett páciensek első vizsgálatát a Klinika felvételes orvosa végzi hétköznap 8:00-15:30-ig. A betegvizsgálatot követően – amennyiben fogpótlás készítése szükséges – lehetőség van a hallgatói- vagy az orvosi berendelési listára jelentkezni.

A páciensek behívása érkezési sorrendben történik, előzetes időpont foglalására nincs lehetőség, a várakozási időről sajnos nem tudunk felvilágosítást adni.

  • Hallgatói betegellátás (I-II. emelet)

A Fogpótlástani Klinika a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karának oktató intézete, ahol fogorvostanhallgatók gyakorlati képzése folyik. A hallgatók az egyetemi szorgalmi időszak ideje alatt, gyakorlati kurzusok keretében, oktató felügyelete mellett végzik – az oktatási tematikának megfelelően tancélos jelleggel kiválasztott – páciensek kezelését. Miután a kezelést hallgatók végzik, így annak menete lassúbb, a kezelés összetettségétől függően akár több féléven is átívelő.

A páciensek berendelése az oktatási tematika alapján történik. A berendeléskor nem csak a jelentkezés sorrendjét, hanem oktatási szempontokat is figyelembe kell vennünk. A teljes kivehető pótlásra várakozókat január végén hívjuk be, a többi páciens az egész oktatási évben számíthat a kezelés megkezdésére.

A kezelések órarendhez igazodóan, meghatározott időpontban folynak, adott időpontban hetenként ismétlődően. A kezelés megkezdésekor a gyakorlatvezetők pontos tájékoztatást adnak a beavatkozások menetéről és várható időtartamáról. Egyidejűleg tájékoztatják Önt a felmerülő költségekről és azok befizetésének módjáról.

Mivel a gyógyítást hallgatók végzik, Klinikánk az ellátás kapcsán orvosi díjat nem számít fel, a fogpótlások fogtechnikai költsége azonban a pácienseinket terheli. Azoknak a pácienseknek ahol a társadalombiztosítás nem támogatja a kezelést, anyaghasználati költséget számolunk fel.

A kezelésekről részletes írásbeli- és fotodokumentáció is készül.

  • Orvosi betegellátás (VI. emelet)

A Klinika fogorvos munkatársai oktatási és kutatási feladataik mellett a betegellátásban is részt vesznek. A páciens igénye esetén lehetőség van a hallgatói- mellett orvosi betegberendelési listára is feliratkozni. A betegberendelés az orvosi listáról az orvosok kapacitásának függvényében történik. Orvosi kezelés esetén Klinikánk – a kezelés típusától függő mértékű – orvosi díjat számol fel, valamint fogpótlás készítésekor fogtechnikai költség is keletkezik. A kezelés megkezdésekor a kezelőorvos egyéni kezelési terv alapján pontos tájékoztatást ad a beavatkozások menetéről és várható időtartalmáról, a felmerülő költségekről (orvosi- + laborköltség) és azok befizetésének módjáról. 18 év alatti és 62 év feletti pácienseink esetében (nem implantációs fogpótlás esetén) orvosi díj nem kerül felszámolásra. 

 

Betegtájékoztató az állkapocs ízület megbetegedésének diagnosztikai és terápiás lehetőségeiről

Betegjogi képviselő elérhetőségei

Semmelweis Egyetem Térítési Díj Szabályzat